DISTINCȚII – Tep și Teba, câinii polițiștilor maramureșeni, cei mai buni în 2018 din Poliția Română

0
994

GRUPA CANINĂ. Tep și Teba, câinii poliţiştilor maramureşeni, au fost premiaţi cu distincții care le atestă calitatea de cei mai buni câini în 2018 din Poliția Română. Câinele poliţist Tep, antrenat de Andrea Isidora Tracec, a fost premiat de conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române, în cadrul manifestărilor organizate la Bucureşti pentru marcarea Zilei Poliţiei Române, cu distincţia „Câinele polițist al anului 2018”.

 

De asemenea, pentru rezultatele importante obţinute în 2018, echipajul format din agent şef adjunct Bandi Zoltan cu câinele Teba, al Grupei Canine Maramureş, a primit distincţia de “Cel mai bun cuplu canin” al Poliţiei Române (ne scuzați, titulatura distincției pe lângă că sună ca naiba, e și greșită, poate o corectează anul viitor șefii Poliției Române).

 

Cazurile soluţionate de cei doi câini poliţişti împreună cu conductorii lor nu au fost unele uşoare: de la descoperirea unor infractori până la recuperarea prejudiciilor, de la cazuri de furt la cele de tâlhărie sau viol, de la intervenţii în mediul urban, rural până la deplasări în alte judeţe, toate relevă un miros fin, pasiune şi pregătire realizată cu profesionalism.

 

La Suciu de Sus, Teba i-a ajutat pe poliţişti să recupereze 12.000 de lei sustraşi dintr-o locuinţă, la Vişeu de Sus a fost pe urmele unui violator a cărui victimă a decedat ulterior, la Satulung a descoperit autorul mai multor distrugeri de auto, la Coaş şi Cerneşti i-a condus pe poliţişti către persoanele care au sustras aur şi bani din locuinţe, la Berinţa a soluţionat un furt de motorină şi piese auto, la Satu Mare a luat urma autorului unei tâlhării etc.

 

De altfel, toate echipajele Grupei Canine din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş au avut în 2018 rezultate foarte bune, câinii poliţiştilor maramureşeni remarcându-se și clasându-se mereu pe podium la toate competiţiile organizate de Ministerul Afacerilor Interne.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here