EXCLUSIV – Cine este albanezul rezident în Maramureș arestat în cazul spargerilor de bancomate: „Shehaj”, membru al grupării Bocaj

0
1120

ARESTARE. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Arad au reținut o a treia persoană cercetată pentru implicarea în seria de furturi calificate din bancomate, ultimul având loc în noaptea de 13 spre 14 ianuarie 2019, în Arad, de unde a fost furată suma de 424.880 de lei. Gruparea este suspectată de spargerea unor bancomate din șapte județe.

 

Conform anchetatorilor, aceștia foloseau două butelii cu oxigen și acetilenă, umpleau cu gaz ATM-urile, iar apoi, cu un cablu electric cu electroșoc, confecționat artizanal, declanșau explozia. În urmă cu două săptămâni, în speță au fost reținuți doi suspecţi, rezidenți în Italia: Flavius Ritan, în vârstă de 32 de ani din Semlac (jud. Arad), deținut în stare de arest preventiv, şi soția sa, Claudia Ritan, în vârstă de 28 de ani din Dumbrăviţa (jud. Timiș), cercetată în stare de libertate.

 

Ultimul reținut este un albanez cu cetățenie română, cu domiciliul în Maramureș. Surse implicate au precizat că la momentul aflării identității celui reținut, bărbatul nu se afla pe teritoriul României, însă a fost dat în consemn la frontieră și a fost prins când a revenit în țară, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac (jud. Arad).

 

Cine e Shehaj

 

Albanezul a fost reținut de o echipă a polițiștilor de la Serviciul de Investigații Criminale Arad. Identitatea sa este strâns legată de infracțiuni de criminalitate organizată: Fatjon Borodi (31 de ani), zis „Shehaj”, fost rezident în Brescia (Italia), a făcut parte din gruparea Bocaj, specializată în traficul de droguri de mare risc (heroină și cocaină).

 

În 2014, gruparea Bocaj a fost destructurată în Italia, în urma Operațiunii Bagheta („Baguette”) a GICO – Grupul Operativ Antidrog din cadrul Unității de Poliție Fiscală GdF din Lecce. Membrii grupării Bocaj, printre care și Shehaj, au fost cercetați și judecați timp de aproape patru ani. Fatjon “Shehaj” Borodi a fost unul dintre puținii membri ai grupării care au scăpat fără condamnare cu executare într-o speță instrumentată de Guglielmo Cataldi, procurorul adjunct al Direcției districtuale antimafie.

 

Puteți să intuiți motivul pentru care a fost iertat de procuror „Shehaj”, soldat al grupării Bilaj „Renato” Bocaj & Renaldo „Aldo” Bocaj, cea care a deschis o rută de trafic de droguri între cele două maluri ale Adriaticii, cu destinația Scorrano (Lecce). Și tot acela e și motivul pentru care „Shehaj”, după condamnarea capilor grupării Bocaj, s-a retras din Italia, fixându-și domiciliul provizoriu în Maramureș.

 

Acum, albanezul Fatjon “Shehaj” Borodi este arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile în urma unei sentințe a magistraților Judecătoriei Arad.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here