ANTICIPARE – Veronica Gavriș-Todincă rămâne președintele Judecătoriei Sighetu Marmației

0
971

MAGISTRAȚI. Judecătoarea Veronica Elisabeta Gavriș-Todincă, căreia la începutul acestei luni i-a expirat mandatul de numire în funcția de președinte al Judecătoriei Sighetu Marmației, va continua să conducă instituția prin delegare, decizia în acest sens urmând să fie oficializată joi, 6 februarie 2020, de magistrații Secţiei pentru Judecători a CSM.

 

Veronica Gavriș-Todincă a fost inițial avocat, iar în iulie 2010 a intrat în magistratură, fiind numită prin decret prezidențial în funcția de judecător la Judecătoria Dragomirești, instanță pe care a condus-o până la sfârșitul lunii ianuarie 2017 când a fost numită, prin concurs, de CSM, președinte al Judecătoriei Sighetu Marmației (a înlocuit-o la conducerea instituției sighetene pe judecător Loredana Gabriela Ulici, căreia i-a expirat manadatul de delegare).

 

Conform legii, un judecător poate ocupa prin concurs funcția de președinte de instanță pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii (o singură dată, timp de cel mult 3 ani, prin delegare) – mai simplu, un magistrat poate să fie președinte de instanță timp de cel mult 6 ani. Veronica Gavriş-Todincă este președintele Judecătoriei Sighetu Marmației din 1 februarie 2017.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here