DISPUTĂ TRANȘATĂ – În pofida refuzului inițial al liberalilor locali, PMP și-a impus prefectul în Maramureș: Remus Timiș (33 de ani) din Borșa

1
6347
Vasile Moldovan, Remus Lucian Timiș

PREFECT NOU-NOUȚ. Informație la un pas de oficializare: borșeanul Remus Lucian Timiș (PMP), în vârstă de 33 de ani, fiul fostului viceprimar destituit al orașului Borșa, Remus Traian Timiș, va fi prefectul județului Maramureș, urmând să-l înlocuiască în funcție pe sigheteanul Vasile Moldovan (PSD).

 

Evident, va fi destituit din funcție și subprefectul Alexandru Cozma (PSD), însă printr-o modificare organizatorică (care urmează să fie făcută publică) vor fi numiți doi subprefecți, ambii de la PNL Maramureș (persoanele acestora n-au fost încă decise, pentru că… nu prea vrea nimeni de la liberalii maramureșeni să ocupe aceste posturi). Să vedem cine este viitorul prefect al Maramureșului și, mai ales, de ce a fost ales pentru această funcție.

 

Cum s-a luat decizia

 

Deși informația a fost făcută publică de PMP Maramureș înainte de a fi 100% agreată și de decident (adică de PNL, prin Ludovic Orban), la presiune – chipurile pe surse, faptic prin articole publicitare nesemnalate -, aceasta a dobândit acuratețe 100% recent, după finalizarea negocierilor la nivel central dintre PNL și PMP, fapt confirmat pentru 2mnews de surse implicate direct în negocieri.

 

Practic, singurul obstacol a fost opoziția PNL Maramureș (în special a primarilor liberali din județ), care și-a dorit postul pentru un membru de-al lor, pe considerentul obținerii unor rezultate foarte bune la ultimele trei tururi de scrutin (europarlamentarele și cele două tururi pentru alegerea președintelui).

 

Până la urmă, Orban i-a convins pe liberalii locali dându-le posturi de secretar de stat și de șefi ai unor agenții de stat (detalii în 2mnews, în cursul acestei zile), împăcând și capra și varza, adică și organizația din Maramureș și aliatul PMP (care și-a dorit postul, organizația din Maramureș având cele mai bune rezultate la nivel național). Numirea pe post a borșanului Timiș va avea loc curând, în această lună.

 

Cine este Timiș

 

Tânărul Remus Lucian Timiș este consultant parlamentar la Direcția pentru lucrările și secretariatul comisiilor din Camera Deputaților (lucrează la Camera Deputaților din 2013, fiind inițial angajat în funcția de consultant la Secretariatul pentru grupurile parlamentare).

 

PMP Maramureș l-a prezentat ca fiind absolvent în Managementul dezvoltării afacerilor (la Universitatea Babeş-Bolyai – specializare care la UBB se obține în FSEGA – Facultatea de Știinte Economice și Gestiunea Afacerilor) și în Drept (la Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir”).

 

Motivul real al numirii sale

 

Timiș – tatăl și fiul

În fapt, cea mai mare calitate a viitorului prefect de Maramureș este cea că este fiul fostului viceprimar din Borșa, pe care conducerea județeană a partidului l-a vândut PSD-ului, permițându-i primarului Ion Sorin Timiș, zis Neluțu, să-l demită, pentru că era incomod, deși PMP are un protocol de colaborare cu PSD-ul controlat de Gabriel Valer Zetea, finul primarului din Borșa.

 

Numirea lui Timiș Jr. în funcția de prefect de Maramureș este varianta prin care PMP menține organizația din Borșa, supărată în urma episodului în care a fost trădată de Lucian Morar & Co în favoarea PSD-ului. Practic, s-a făcut pace.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here