FINANȚĂRI – Ionel Bogdan: Din Maramureș, depunem spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest proiecte de peste 100 de milioane de euro

0
103
Marcel Ioan Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, și Ionel Bogdan, președintele PNL Maramureș și al Consiliului Județean Maramureș

PROIECTE. Comisia Europeană a aprobat Programul Regional Nord-Vest pentru perioada 2021-2027, în valoare de 1,43 miliarde de euro.

 

Această decizie este foarte importantă și pentru Maramureș, deoarece avem proiecte în valoare de peste 100 milioane de euro, pe care le vom depune spre finanțare prin ADR Nord-Vest, și anume: reabilitarea Palatului Administrativ din Baia Mare, reabilitarea Castelului Teleki, reabilitarea drumurilor județene cuprinse în proiectul Mara-Nord, realizarea pasajului suprateran de la Italsofa și dotarea societății Drumuri și Poduri Maramureș SA cu utilaje noi, a precizat Ionel Bogdan, președintele PNL Maramureș și al Consiliului Județean Maramureș.

Programul Regional Nord-Vest beneficiază de o alocare totală de 1.437.252.471 euro și vizează transformarea regiunii într-o zonă competitivă prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice (alocare de 327,90 milioane euro), cu localități Smart (60,33 milioane euro) și prietenoase cu mediul (alocare totală 210,66 milioane euro), cu mobilitate urbană multimodală durabilă (alocare totală 305,15 milioane euro) și accesibilă (alocare totală 184,97 milioane euro), o regiune educată (alocare totală 77,38 milioane euro) și atractivă (alocare totală 210,36 milioane euro). Pentru intervențiile dedicate asistenței tehnice este prevăzută o alocare financiară de 60,46 milioane euro.

 

Mulțumesc ministrului Marcel Ioan Boloș și conducerii ADR Nord-Vest pentru sprijinul pe care îl oferă județului Maramureș! Am încredere că împreună vom implementa proiecte importante pentru dezvoltarea Maramureșului și a regiunii de Nord-Vest a României, a mai declarat Ionel Bogdan.

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here