RELAȚII INTERNAȚIONALE – Cristian Niculescu-Țâgârlaș: “Sunt optimist în ceea ce privește colaborarea parlamentară între România și Kazahstan”

0
204

ACTIVITATE PARLAMENTARĂ. România întreține contacte bilaterale cu majoritatea statelor lumii, relații internaționale concretizate la nivel parlamentar și prin activitatea grupurilor de prietenie constituite la nivelul legislativului, formate din deputați și senatori desemnați de grupurile politice din care fac parte. În acest context, colaborarea parlamentară realizată la nivelul grupurilor de prietenie contribuie decisiv la dezvoltarea cooperării în domenii de interes comun pe plan politic, economic, științific și cultural.

 

Desemnat în calitate de președinte al grupului parlamentar de prietenie cu Republica Kazahstan, senatorul liberal Cristian Niculescu-Țâgârlaș a declarat: “Am avut o întâlnire cu Excelența Sa Nurbakh Rustemov, ambasadorul Kazahstanului în România, cu care am purtat o discuție constructivă despre colaborarea prezentă și viitoare, inclusiv despre agenda viitoarelor întâlniri dintre grupurile parlamentare ale celor două țări”.

 

Republica Kazahstan este  unul dintre cei mai importanți parteneri ai României din Asia Centrală, fapt materializat prin relaţii bilaterale strânse, concretizate printr-o cooperare diversificată în  domenii de interes comun, pe primul loc fiind sectorul energetic şi industria adiacentă. Ca stat membru al Uniunii Europene, România susține dialogul între Republica Kazahstan și instituțiile europene, ca parte a strategiei comunitare în regiunea Asiei Centrale, fapt confirmat și de ratificarea Acordul Consolidat de Parteneriat şi Cooperare între Uniunea Europeană şi Republica Kazahstan, intrat în vigoare la 1 martie 2020.

 

“Apreciez în mod deosebit punctele de vedere exprimate de ambasadorul Rustemov și sunt optimist în ceea ce privește dezvoltarea pe viitor, pe baze solide si reciproc avantajoase, a relațiilor bilaterale între România și Kazahstan”, a concluzionat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș

 

Biroul Parlamentar Senator Cristian Niculescu-Țâgârlaș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here