DIN BUGETUL ORAȘULUI – În prima alocare din acest an, Primăria Baia Mare vrea să finanțeze bisericile cu o jumătate de milion de lei

0
1012

CREDINȚĂ PE BANI. În prima sesiune de finanțare a cultelor religioase recunoscute de legislația națională, Primăria Baia Mare, controlată de primarul Cătălin Cherecheș, este pregătită să plătească din bugetul orașului sumade 500.000 de lei, o repartizare distinctă pe biserici urmând să fie aprobată la finalul acestei luni de Consiliul Local Baia Mare.

 

Suma este similară cu cea de anul trecut, când în prima sesiune s-au distribuit o jumătate de milion de lei, iar în cea de-a doua sesiune, în septembrie 2021, s-au distribuit cultelor religioase 470.000 lei. În 2021, din cei 970.000 lei distribuiți din banii orașului cultelor religioase din Baia Mare, 680.000 de lei (adică peste 70%!), au mers către finanțarea lucrărilor la Catedrala Episcopală Ortodoxă „Sfânta Treime”.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here