DIFICULTATE PROTEJATĂ – Un alt transportator din Maramureș și-a cerut insolvența după ce a înregistrat datorii de peste 70% din cifra de afaceri anuală

0
5172

INSOLVENȚĂ. Transportatorul Ilvami Trans Line SRL din Baia Mare, controlat de Vasile Mircea Ile (care mai deține și firma Andava Logistic cu care desfășoară operațiuni de comerț a echipamentelor de transport), a depus în instanță o cerere de deschidere a procedurii de insolvență în regim de urgență, în încercarea de redresare financiară a firmei. O decizie în acest sens va fi luată de judecătorul-sindic al Secţiei a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal de la Tribunalul Maramureș.

 

În 2021, firma de transport marfă spre destinații interne și internaționale Ilvami Trans Line, care se prezintă ca deținând “cea mai mare pondere dintre transportatorii din nordul Transilvaniei a curselor și autocamioanelor pe piata transportului internațional de mărfuri” (deși s-ar situa abia pe locul 97 în topul transportatorilor din județ după cifra de afaceri), a raportat o cifră de afaceri de 3,54 milioane de lei și un profit de 15.641 de lei, realizat cu 14 angajați, dar și datorii de aproape 2,5 milioane de lei  (aproape 800.000 lei către stat – la 3 august 2023, Finanțele Publice au emis decizia privind angajarea raspunderii solidare a administratorului Vasile Mircea Ile).

 

În acest an, firma s-a confruntat cu o avalanșă de procese deschise (peste 20) de diverse societăți comerciale (benzinării, distribuitori de piese auto, bănci etc.), una dintre acestea (brokerul de combustibil Cardoil Avantaj SA) cerând încă din ianuarie 2023 chiar insolvența transportatorului Ilvami Trans Line (procesul este pe rol – nu este închis). Multe dintre aceste spețe au fost soluționate cu executări silite încuvințate de instanțe.

 

În prima jumătate a anului, 91 de firme din Maramureș au fost puse sub protecția insolvenței (cu 15 mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut). Cele mai multe firme care au intrat în insolvență sunt din domeniile transporturi de marfă și construcții.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here