INVESTIȚIE – Contract de peste 12 milioane de lei pentru reabilitarea internatului și Școlii Speciale din Baia Mare

0
1144

CONTRACT ÎN LICTAȚIE. Administrația județeană a Maramureșului, controlată de Ionel Ovidiu Bogdan (PNL), a introdus în licitație un contract estimat la peste 12 milioane de lei (exact: 12.349.033,41 lei, sumă care include TVA), care vizează reabilitarea a două din cele 5 clădiri ale complexului care formează Școala gimnazială specială Baia Mare, localizată pe strada Barbu Șt. Delavrancea nr. 25A, între sediile Policlinicii nr. 2 și Ambulanței Maramureș.

 

Proiectul prevede reabilitarea clădirii școală și a internatului Școlii gimnaziale speciale prin lucrări care vor duce la îmbunătățirea condițiilor de confort interior, reducerea consumurilor energetice, reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire și apă caldă menajeră, reducerea emisiilor poluante generate de consumul de energie.

 

În principal se va realiza o reabilitare termică a clădirilor prin anveloparea celor două clădiri publice și a unor componente ale sistemului de încălzire. Contractul, care va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere în decizia finală de 40%, experiența profesională a 3 experți-cheie de 30%, strategia execuțională și alocarea resurselor de 20% și perioada de garanție de 10% – aceasta trebuie să fie cuprinsă între 3 și 5 ani).

 

Cea mai mare parte a finanțării (respectiv 7,77 milioane de lei) provine din fonduri europene nerambursabile, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Ofertele constructorilor sunt așteptate până la 9 octombrie 2023.

 

* Foto: @Consiliul Județean Maramureș

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here