DEVOALARE – Contractul de 27 de milioane de lei, de reabilitarea secțiilor chirurgicale din Spitalul Municipal Sighetu Marmației, a fost semnat: detalii despre contractori

0
567

SPITALUL MUNICIPAL SIGHETU MARMAȚIEI. Compania Națională de Investiții SA a semnat la 29 august 2023 contractul de proiectare și execuție a reabilitării, modernizării și dotării secțiilor chirugicale din Spitalul Municipal Sighetu Marmației. Contractul a fost semnat la valoarea de 27 milioane de lei (exact: 27.413.829,13 lei, sumă care include TVA), fiind depusă o singură ofertă (alți doi potențiali ofertanți s-au retras din licitație).

 

Contractorul este o asociere de firme care are ca lider firma de construcții Avril SRL din Negrești Oaș (jud. Satu Mare), iar ca asociați secundari firmele Quatro P SRL din Negrești Oaș (care are ca principal obiect de activitate… cultivarea cerealelor) și Procad Business SRL din Satu Mare (firmă specializată în activități de arhitectură, care va realiza partea de proiectare).

 

Lucrarea trebuie finalizată în 2 ani (sunt repartizate 6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor) și trebuie garantate 5 ani. Spitalul Municipal din Sighetu Marmației este unul de tip pavilionar (are 14 pavilioane cu 21 de secții medicale), dezvoltat începând cu anul 1864 (când s-au construit primele pavilioane cu utilitatea de sanatorii pentru bolnavii psihici).

 

Identitatea contractorilor

 

Avril SRL, liderul de asociere, este înregistrat în Negrești Oaș (jud. Satu Mare), este o firmă specializată în construcții, care-l are ca asociat majoritar pe Ioan Savu (40% – asociați minoritari fiind Ioan Daniel Savu și Petru Ciorbă – cu câte 20% – și Daniel Cristian Seleveschi și Vasile Ovidiu Hotca – cu câte 10%). Anul trecut, firma a raportat o cifră de afaceri de 170,65 milioane de lei și un profit net de 15,48 milioane de lei, obținut cu 175 de angajați.

 

Quatro P SRL este o firmă înregistrată în Negrești Oaș (jud. Satu Mare), controlată de Alin Ștefănel Berinde (care deține 60% din părțile sociale și care mai deține 50% din firma de construcții Berosal Construct SRL din Recea, unde este asociat cu Gheorghe Daniel Săcui-Roman, ginerele familiei antreprenorului care deține Complexul Lostrița din Blidari). Firma este specializată în… cultivarea cerealelor (principalul obiect de activitate) și până în aprilie 2015, când a fost preluată de Ștefan Berinde, le-a aparținut italienilor Alberto Chinaglia (78 de ani) și Armando Degani (66 de ani), ambii din zona Terrazzo. În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 9,70 milioane de lei și un profit net de 1,94 milioane de lei, realizat cu 28 de angajați.

 

Procad Business SRL este o firmă de arhitectură din Satu Mare, deținută de Zamfira Micle, originală din Ardud (jud. Satu Mare). În 2022, firma a declarat o cifră de afaceri de 1,60 milioane de lei și un profit net de circa 270.000 lei, realizat cu 6 angajați.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here