DETALIILE – S-a semnat contractul de execuție al noului parc fotovoltaic de la Seini, cu o putere instalată de 305,9 kW, care va acoperi consumul sistemului de iluminat public din oraș

0
2334

INVESTIȚIE – SEINI. Administrația publică locală din orașul maramureșean Seini, controlată de edilul Gabriela Tulbure (PSD), a semnat contractul de proiectare și execuție/montare a unei instalații fotovoltaice nouă pe sala de sport și a realizării unui parc fotovoltaic nou cu o capacitate instalată totală de 305,9 kW. Contractul a fost semnat la 27 octombrie 2023, la valoarea de 1,7 milioane de lei (exact: 1.712.536,50 lei, sumă care include TVA) cu asocierea formată din firmele Visual Fan SA & Waldevar Energy SRL.

 

La licitație au fost depuse 4 oferte, 3 dintre acestea fiind declarate de comisia de licitație ca fiind inadmisibile. Pentru a câștiga contractul, asocierea a sublicitat masiv, cu 44,46% sub estimarea maximă a Primăriei Seini (practic s-a oferit să ducă la final investiția la aproape jumătate din suma estimată de beneficiar). Investiția trebuie finalizată într-un timp foarte scurt, respectiv până la finalul acestui an (în mai puțin de două luni), făcând parte dintr-un proiect cu finanțare europeană nerambursabilă, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

 

Instalația fotovoltaică montată pe acoperișul sălii de sport va asigura consumul propriu de energie al clădirii publice, iar parcul fotovoltaic va acoperi consumul energetic al sistemului de iluminat public din oraș, crescând nivelul de independență energetică a autorității publice locale. De asemenea, în urma investiției, emisiile de CO2 vor fi reduse cu 131.289 t/an.

 

••• Visual Fan SA
Liderul de asociere este un… comerciant de telefoane înregistrat în Brașov și controlat de Florentin Lucian Peticilă (83% – acționari minoritari sunt Manuela Peticilă – 4% și Camelia Ștefania Cotuna – 3%). În luna iunie 2023, firma și-a completat obiectul de activitate secundar cu activități de inginerie și consultanță tehnică. În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 85,73 milioane de lei și un profit net de doar 62.765 lei, realizat cu 60 de angajați, dar și datorii de 30,69 milioane de lei.
••• Waldevar Energy SRL
Asociatul secundar este o firmă înregistrată scriptic în Tulcea (practic, sediul principal este în Voluntari – jud. Ilfov), controlată de Aurel Șerban (asociat unic) și inițial a fost specializată pe construirea drumurilor, însă în ultimii ani s-a axat pe proiectarea, construcția și mentenanța parcurilor fotovoltaice/solare de mari dimensiuni, având deja mai multe mari proiecte implementate (peste 14) – proiectul de la Seini este unul de mici dimensiuni (0,3 MW, circa 600 de panouri fotovoltaice). Firma, care are 4 sedii secundare în județele Tulcea și Ilfov, a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 31,08 milioane de lei și un profit net de 7,32 milioane de lei realizat cu 128 de angajați, dar și datorii de 22,46 milioane de lei.

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here