DECIZIE – Tribunalul București a admis cererea lui Cherecheș de a-i scădea din pedeapsă și perioada în care a fost închis în Germania: mai are de stat în închisoare 4 ani

3
1034
Cătălin Cherecheș

PRIMAR LA ÎNCHISOARE PENTRU LUARE DE MITĂ. Vineri, 12 aprilie 2024, magistratul de caz al Tribunalului Bucureşti a admis solicitare depusă de Cătălin Cherecheş sub forma unei contestații la executarea pedepsei, dispunând ca condamnatului să i se scadă din condamnarea de 5 ani perioada în care a fost reținut, arestat preventiv și arestat la domiciliu în România, dar și perioada în care a fost în închisoare în Germania.

 

Astfel, fostului primar al municipiului Baia Mare condamnat pentru corupție (luare de mită) i se deduce perioada 16 aprilie 2016 – 22 decembrie 2016 (când a fost reținut, arestat (în Penitenciarul Gherla) și arestat la domiciliu, precum și perioada 28 noiembrie 2023 – 19 martie 2024 (când a fost în închisoare în Germania, unde a fugit pentru a nu-și executa pedeapsa primită).

 

Practic, lui Cherecheș i s-a dedus cu aproximativ un an pedeapsa de 5 ani (circa 8 luni și 7 zile cât a fost în arest, închisoare și arest la domiciliu în România și 3 luni și 21 de zile în închisorile din Germania), din acest an el fiind oricum în închisoare circa 8 luni (în perioadele 16 aprilie – 12 august 2016 în arestul Poliției și la Gherla și 28 noiembrie 2023 – 19 martie 2024 în închisorile din Augsburg și München), restul perioadei fiind în arest la domiciliul din Baia Mare.

 

Cherecheș a fost condamnat definitiv la 24 noiembrie 2023, de Curtea de Apel Cluj, la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, dar a fugit din țară și a fost prins după 4 zile în Germania, fiind depus în închisorile de acolo de unde a fost extrădat în martie şi încarcerat la Penitenciarul Rahova.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. DUPA cat rau a facut multor oameni si familii, dupa cata spaga a inghesiut in portofel si conturile austriece, dupa cate femei a siluit si umilit cu promisiuni desarte ar fi corect ca de acolo „doctorul” in economia delapidarii sa iasa direct in pensie…….. OARE puteti face un exercitiu de memorie si sa va imaginati ce ar fi insemnat o CAMPANIE ELECTORALA cu drogatu la butoane ????? Rauri de sampanie si torturi fara numar pentru pensionari, favoruri si petreceri pentru locotenenti, clica si pupincuristi, (mai ales pentru cei cu scene si beculete), buchete de flori cat roata de camion pentru umezitele orasului, sindrofii si urgii cu prafuri magice si prostituate (chiar si maritate) pe banul public si excursii cu masinile primariei pentru camarila. Vai !!!….. Sa nu uitam de prostimea care aplauda si elogia realizarile si devalizarile cerechesiene ale lui „dotore” si locotenentilor. CE vremuri nici spaga si delapidarea nu mai sunt ce a au fost……..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here