DECIZIE – Tarom a trecut la programul de iarnă și a redus frecvența săptămânală a zborurilor Baia Mare – București și retur la 4 pe săptămână

0
1278

AEROPORTUL INTERNAȚIONAL MARAMUREȘ. Compania Tarom a redus pentru iarna 2023-2024 frecvența săptămânală a zborurilor Baia Mare – București / București – Baia Mare la 4 curse tur-retur, de la 6 curse tur-retur. Cursele păstrate în programul Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române – Tarom sunt cele din zilele de marți, joi, vineri și duminică.

 

Decizia Tarom de reducere a frecvenței curselor din/spre București se repercutează și la celelalte aeroporturi în care operează această destinație internă (de pildă, de la Satu Mare au fost păstrate două curse pe săptămână, complementare programului de pe Aeroportul Internațional Maramureș, respectiv în zilele de luni și miercuri).

 

Cursele se desfășoară alternativ cu aeronave jet şi ATR, capacitatea fiind adaptată cererii. Tarom, companie a statului român, pusă sub autoritatea Ministerului Transporturilor, a fost înființată în anul 1954.

 

În acest moment, de pe aeroportul din Tăuții Măgherăuș se mai operează o singură cursă, externă (Baia Mare – Paris/Beauvais), operată de compania HiSky. Compania românescă privată AirConnect, care a început operarea de pe Aeroportul Internațional Maramureș cu o cursă regulată Baia Mare – București și retur, în 27 martie 2023, cu frecvență de 2 zboruri pe săptămână, și-a anulat la 1 octombrie 2023, temporar (până în primăvara anului 2024), toate cursele regulate de pe aeroporturile din România.

 

* Foto: @Aeroportul Internațional Maramureș

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here