DECIZIE – Socrii lui Cherecheș își fac Revelionul în închisoare: instanța mureșeană le-a prelungit arestarea preventivă cu încă 30 de zile, decizia poate fi contestată

0
611
Claudia Gliga și Dorin Petru Gliga

FLAGRANT – TENTATIVĂ DE MITUIRE A JUDECĂTORULUI. Luni, 4 decembrie 2022, Tribunalul Mureş a decis prelungirea cu încă 30 de zile a măsurii arestului preventiv pentru Claudia Gliga și Dorin Petru Gliga, socrii fostului primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, aflat și el în penitenciarul din Augsburg (Germania), după ce a fost prins în 28 noiembrie de polițiștii germani în baza unui mandat de urmărire internațională emis de autoritățile din România după fuga sa din țară.

 

Decizia judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Mureș, prin care a fost admisă propunerea DNA Cluj și a fost respinsă cererea avocatului socrilor lui Cherecheș de înlocuire cu o măsură preventivă mai ușoară, îi menține pe aceștia în stare de arest preventiv până la 7 ianuarie 2024 inclusiv. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu contestaţie care se va judeca la Curtea de Apel Mureș.

 

Claudia Gliga (54 de ani), cercetată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, și Dorin Petru Gliga, cercetat pentru complicitate la dare de mită, au fost prinși în 9 noiembrie 2023, în restaurantul unui mall din Cluj-Napoca, în urma unui flagrant al DNA Cluj, încercând să o mituiască pe una dintre judecătorii completului Curții de Apel Cluj care urmau să pronunțe decizia definitivă în dosarul de corupție în care era inculpat edilul din Baia Mare, prin mituirea (cu 50.000 de euro în primă tranșă) mamei judecătorului Georgiana Rodica Fărcaș-Hîngan.

 

În schimbul banilor, judecătorul trebuia să formuleze o soluție de achitare a primarului din Baia Mare, care era condamnat pe fond la 5 ani de închisoare cu executare, pedeapsă menținută și de Curtea de Apel Cluj în urma soluției din 24 noiembrie 2023. Rodica Fărcaș-Hângan (mama judecătorului) și Georgiana Rodica Fărcaș-Hîngan (judecător) au denunțat tentativa la DNA, care a procedat la prinderea în flagrant a socrilor edilului din Baia Mare. În același dosar, este cercetată penal și soția lui Cherecheș, Tabita Denisa Gliga.

 

În 24 noiembrie 2023, la ora 7.49, cu o oră înaintea pronunțării deciziei definitive a instanței, primarul Cherecheș (45 de ani) a fugit din țară deși era pus sub control judiciar, trecând fraudulos frontiera (folosindu-se de cartea de identitate a vărului său cu 10 ani mai tânăr). El a fost dat în urmărire internațională și a fost prins 4 zile mai târziu, în 28 noiembrie, în Germania (în apropierea gării din Augsburg, de unde intenționa să meargă în Italia). Este încarcerat la Penitenciar Augsburg-Gablingen de unde va fi transferat în această săptămână la Penitenciarul München-Stadelheim, unde va aștepta soluția magistratului Tribunalului Regional Superior – a contestat extrădarea în România.

 

* Foto: @Zi de zi

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here