DECIZIE – Senatorul USR de Maramureș, Dan Ivan, se implică în rezolvarea unei investiții eșuate de autoritățile locale: Podul de la Ulmeni, peste râul Someș

1
832
Dan Ivan

ACTIVITATE PARLAMENTARĂ. Senatorul USR de Maramureș, Dan Ivan, se implică în rezolvarea unei investiții de mare interes la nivel județean, care trenează de 6 ani. Pentru că au trecut aproape 6 ani și, în continuare, unica soluție de traversare a râului Someș a rămas bătrânul bac.

 

Obiectivul de investiții “Pod peste râul Someș în orașul Ulmeni, județul Maramureș”, se derulează prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa I și a beneficiat în anul 2014, în baza unui contract anual, de alocarea sumei de 500.000 lei. Între timp, a fost necesară o cotă de finanțare din bugetul local. În acest moment, obiectivul este nefinalizat, aflându-se în stadiul de implementare de 82%.

 

Durata de valabilitate a contractului de finanțare privind construcția podului de la Ulmeni a fost prelungită până la 31 decembrie 2020, printr-un act adițional (nr. 5021/21 septembrie 2019). Ce s-a întâmplat, au aflat toți maramureșenii: în octombrie 2020, constructorul desemnat a intrat în insolvența, raportând datorii de milioane de euro. Important însă este faptul că firma desemnată să ducă la finalizare investiția, fără nicio experiența în lucrări de asemenea dimensiune, nu a reușit să finalizeze cei 170 de metri de pod (din care doar 100 de metri sunt peste râu) nici la finalul anului trecut (termenul cu care a fost prelungită valabilitatea finanțării).

 

Senatorul USR de Maramureș, Dan Ivan, și-a propus să afle ce se poate face pentru ca această investiție extrem de importantă pentru maramureșeni să fie finalizată și cu ce costuri. În acest scop, în 10 februarie 2021, senatorul Ivan a înregistrat o interpelare referitoare la stadiul lucrărilor pentru construcția Podului de la Ulmeni, adresată Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, condus în prezent de ministrul Attila Cseke.

 

Biroul parlamentar al senatorului Dan IvanATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here