DECIZIE – Primarul PSD din Rona de Sus, în funcție de 22 de ani!, declarat incompatibil

0
2667
Ioan Romaniuc (foto: radiocluj.ro)

INTEGRITATE. Ioan Romaniuc, primarul comunei maramureșene Rona de Sus, în funcție din 1996, a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI). Deși acesta îndeplinește de aproape 22 de ani funcția de primar, a comis o greșeală de începător în administrația publică locală, îndeplinind simultan, timp de aproape doi ani, în perioada 24 septembrie 2012 – 04 iulie 2014, funcţia de primar şi calitatea de membru în cadrul Consiliului de administraţie al Şcolii gimnaziale din comună, încălcând astfel Legea nr. 161/2003 (privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei). Ioan Romaniuc a fost ales pe listele PSD.

 

Tot ANI l-a declarat incompatibil și pe Toader Liviu Dunca, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Bogdan-Vodă, pe considerent că în perioada 19 decembrie 2012 – 07 iunie 2016, firma administrată de soția sa (Violiv Mixt SRL) a furnizat produse către Primăria Bogdan Vodă și Şcoala Gimnazială din comună, fapt interzis prin aceeași Lege (161/2003).

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ