HOTĂRÂRE – Borșa a devenit stațiune turistică de interes național, iar Oncești, de interes local

0
456

TURISM. În şedinţa de Guvern de astăzi, 15 martie, Ministerul Turismului a promovat o Hotărâre de Guvern care acordă statutul de staţiuni turistice de interes naţional pentru patru localităţi şi zone turistice. Conform acestei decizii, localitatea maramureșeană Borşa (alături de Dâmbovicioara – jud. Argeş, zona Mamaia Nord – Năvodari – jud. Constanţa și zona Peştera-Padina – jud. Dâmboviţa) devine staţiune turistică de interes naţional.

 

Totodată, localitatea maramureșeană Oncești (alături de patru localități din județul Suceava: Cacica, Dorna Candrenilor, Poiana Stampei și Solca) va avea statut de stațiune turistică de interes local. Localităţile incluse în staţiunile turistice de interes naţional sau local vor beneficia de un punctaj sporit în obţinerea de finanţări pentru proiectele regionale, fapt important pentru viitoarele proiecte pe care le pot dezvolta autoritățile locale.

 

Începând de astăzi, în România sunt atestate 47 de staţiuni turistice de interes naţional şi 62 de staţiuni de interes local.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here