DECIZIE – PNL va continua opoziția constructivă în cadrul Consiliului Local Baia Mare

5
711

PNL BAIA MARE. Votul din 4 decembrie 2023 din cadrul Consiliului Local Baia Bare a confirmat menținerea majorității care a blocat în ultimii ani dezvoltarea municipiului și creșterea calității vieții băimărenilor. Așa cum a anunțat public, Partidul Național Liberal, prin consilierii municipali, a votat pentru schimbare la nivelul executivului băimărean dar, din păcate, majoritatea a susținut menținerea în funcția de viceprimar cu atribuții de primar interimar a lui Doru Dancuş, autoproclamat public locotenentul lui Cătălin Cherecheş.

 

În urma acestui vot, PNL va continua să facă opoziție constructivă la nivelul Consiliului Local, susținând proiectele care vizează dezvoltarea orașului și asigurarea unor condiții decente de trai pentru băimăreni.

 

Vom continua să muncim pentru interesele băimărenilor, așa cum ne-am angajat în fața cetățenilor, și suntem deciși să nu girăm prin votul consilierilor municipali liberali demersuri ale executivului băimărean care nu au legătură cu interesele cetățenilor și ale orașului. Toți cei cinci consilieri liberali prezenți la ședința Consiliului Local au votat conform deciziei Biroului Politic Județean al partidului, pentru schimbarea de care orașul are nevoie. Este regretabil însă că unii consilieri locali sunt ghidați strict de interese personale, una clamând în spațiul public, alta votând în Consiliul Local, a declarat președintele PNL Baia Mare, deputatul Călin Bota.

Președintele PNL Baia Mare consideră că  Baia Mare are nevoie de schimbare, de implementarea unor proiecte care să ducă  la dezvoltarea orașului și la creșterea nivelului de trai al băimărenilor. „Prin intermediul consilierilor municipali liberali, vom veghea la corectitudinea deciziilor administrației locale și vom monitoriza proiectele aflate în lucru, precum și cheltuirea banilor publici”, a precizat Călin Bota.

 

Biroul de presă PNL Baia Mare



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

  1. HALO pnl – istilor, sunteti atat de mici precum, aceste litere. I-a auzi : ” opozitie constructiva ” HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA – GLUMA ANULUI 2023 : Opozitie constructiva cu tradatori HAHAHAHAHA, Voi penelisti aveti habar sa folositi cuvintele ca sa intelegeti ce inseamna OPOZITIE CONSTRUCTIVA ??? Rasul curcilor !!! Acum inteleg de ce curcile din Baia Mare se ingrasa mai abitir decat curcile din alte municipii, chiar devin obeze cand il asculta pe nenea Barbus cum tradeaza constructiv. Nenea BOTA sincer sa fiu cred ca la orele de aritmetica a-ti baut cerneala ca sa nu trebuiasca sa invatati sa socotiti. CUM a-ti votat CONSTRUCTIV daca schimbarea locotenentului colonel Dancus a fost votata cu 5 voturi pentru schimbare si 10 impotriva schimbarii acestuia ?? Unde v-au fost consilierii in timpul votului nenea BOTA ??????? Adica explicati VOI cum, in mod constructiv, a-ti construi un gard de protectie in jurul camarilei si a-ti mangaiat caracatita de-a lungu anilor pe crestet sa creasca cat mai mare si cat mai puternica ca sa poata fura si devaliza nestingherita. Asta numiti voi opozitie constructiva ?? Consilieri vostrii care vin la vot cand le iese ceva la combinatie sau cei care nu au loc la combinatie se vand ca pro(…)atele pe B-dul. Independentei. BRAVOOOOO pnl continuati sa construiti tot asa ca pana la alegeri sa faceti implozie si sa dispareti ca gandacii dupa deratizare (comentariu moderat – limbaj excesiv)

    • Tu nu prea intelegi ce citesti, asa e? Au fost 10 voturi pentru schimbarea lui Dancus, nu 5. Cei de la PNL sunt 7 in consiliul local. Unul era in concediu in strainatate de vreo 2 sapatamani. Din cei 6 ramasi, 5 au votat pentru schimbarea lui Dancus. A votat pentru ramanerea lui Dancus doar Cirt care mai e in PNL cum esti mata , doar cu numele.

      • Domnule Sergiu, eu stiu ca domnul Cirt Mircea este in PNL azi 07.12.2023.
        Intreb: daca nu ar fi in PNL, de ce nu i se retrage sprijinul din partea PNL si ar deveni consilier local urmatorul de pe listele PNL? Deci eu zic ca gresiti cand afirmati ca domnul Cirt nu mai este in PNL Baia Mare. Multumesc.

        • Domnu’ Cirț provine din antreprenoriat, din zona privată, însă a învățat repede metehnele de politician si mersul lucrurilor prin politica. Nu se deosebește cu nimic de ceilalți politruci. Ai fi zis că la experiența dumnealui de om de afaceri de mare succes, ar avea o abordare diferita a problemelor, dar nu! A se vedea spre exemplu nerespectarea de catre CL unei hotarari judecatoresti definitive si cu aportul dumnealui. Deci Dl. consilier local sta cu fundu-n doua barci, cea a PNL ca altfel isi pierde locul in CL si in alta barca, cea a celor in interesul carora voteaza. In interesul cetatenilor, fireste. Ca doar nu interes personal!

        • Retragerea sprijinului politic prin excluderea din partid poate fi contestată în instanță peste durata mandatului alesului local. Tot aici am citit explicațiile (legea e prost făcută sau bine făcută de politicieni pentru ei). ex. consilierul Hodorogea pe care de 3 ani USR nu reușesc să îl excludă definitiv, procesul e deja pe la Înalta Curte. În consecință, e inutilă excluderea lui Cirț. Problema este la constituirea acelor liste. Pe vremea lui Bombo Năstase se semnau demisii în alb, asta fiind calea coercitivă pentru aleșii care nu respectau deciziile de partid, ceea ce pare dur, dar oamenii aceștia nu sunt aleși uninominal, ci pe lista unui partid, implicit ar trebui să își asume că trebuie să respecte deciziile acelui partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here