DECIZIE – Orașul maramureșean Săliştea de Sus a devenit stațiune turistică de interes local

0
281

SĂLIȘTEA DE SUS. La 18 ani de când a fost declarat oraș, Săliștea de Sus a devenit și stațiune turistică de interes local, Hotărârea de Guvern pentru aprobarea atestării fiind emisă miercuri, 28 decembrie 2022. Atestarea unei localităţi ca staţiune de interes local va crea un impact pozitiv pe termen mediu şi lung, prin creşterea circulaţiei turistice (implicit și a cifrei de afaceri a investitorilor din turism), e convins Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

 

Cele mai importante obiective turistice din Săliștea de Sus sunt Biserica din lemn „Sfântul Nicolae” (denumită și „Biserica Nistoreștilor” sau „Biserica din Deal”), construită în anul 1650 (a fost incendiată de tătari în 1717, fiind refăcută ulterior) și Biserica din lemn „Sfântul Nicolae” (denumită și „Biserica Bulenilor” sau „Biserica din Vale” – în foto), construită în anul 1722 (cu picturi originale pe pereții interiori și icoane datând din secolul al XVIII-lea).

Realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului ȋn localităţile atestate ca staţiuni turistice generează un impact benefic pentru dezvoltarea economică şi creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone. Până în acest moment, în România sunt atestate 54 de staţiuni turistice de interes naţional şi 147 de interes local.

 

* Foto: @maramures.culturamm.ro

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here