DECIZIE – Zoe Vida Porumb, fiica lui Vida Gheza, va fi al 152-lea cetățean de onoare al Băii Mari

0
1039
Zoe Vida Porumb

CETĂȚEAN DE ONOARE. Artistul plastic Zoe Vida Porumb, al doilea copil al profesoarei de pian Ecaterina Vida și al sculptorului băimărean Vida Gheza și soția academicianului Marius Porumb, va fi al 152-lea cetățean de onoare al Băii Mari, au decis ieri, 5 august 2020, consilierii locali ai municipiului reședință de județ, reuniți în ședință de îndată.

 

Zoe Vida Porumb este absolventă a Universității de Arte Cluj Napoca, Secţia Textile (1972), membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România (din 1976) și este considerată unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai artei textile românești.

 

De-a lungul carierei a expus în România, Italia, Franța, Serbia și Lituania și i-au fost decernate: Premiul UAP din România pentru Artă Decorativă (1995), Premiul Special Miniature Arts Serbia (1996), Marele premiu la Trienala Internationala de broderie – Cluj Napoca (2002), Medalia Meritul Cultural cl. I (2004), Premiul UAP Cluj-Napoca (2009), iar în urmă cu 10 ani, pentru întreaga sa creaţie artistică i-a fost decernat Premiul “Ion Andreescu” al Academiei Române.

 

În acest an, forul deliberativ al orașului a aprobat acordarea a 4 titluri de Cetățean de Onoare, acesta fiind al cincilea. În ultimii 27 de ani, 151 de persoane au primit titlul de Cetățean de Onoare al municpiului Baia Mare (primul a fost dirijorul Valentin Băinţan, în 1993), 14 dintre acestea, post-mortem. Din cei 152 de cetățeni de onoare ai Băii Mari, în perioada 2011-2020, timp în care administrația județeană a fost condusă de Cătălin Cherecheș, au primit titlul 45 de persoane.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here