SCANDAL ÎN EDUCAȚIE – Sindicat: Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Maramureș se joacă după bunul plac cu posturile din învățământ

0
1512

ACUZĂ. Sindicatul Spiru Haret din Învățământul Preuniversitar Maramureș acuză conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Maramureș că “gestionează după bunul plac ocuparea posturilor de nedidactic și didactic auxiliar din unitățile de învățământ, elaborând o procedură internă ce încalcă Legea Educației Naționale” – conform legii, aprobarea organigramei pentru respectivele posturi se face de către consiliile de administrație din unitățile de învățământ, nu de IȘJ Maramureș.

 

Conform unui comunicat remis 2mnews, conducerea sindicatului susține că a primit numeroase sesizări din partea directorilor unităților școlare din județ care se referă la faptul că posturile vacante existente în unitățile de învățământ au fost și diminuate/radiate de IȘJ, din motive nerelevante, în contextul în care condițiile determinate de pandemia SARS-CoV2 (COVID-19) impun măsuri speciale de protecție igienico-sanitare a spațiilor din unități, ceea ce impune angajarea (și nu diminuarea) de personal pe posturile vacantate.

 

De aceea, conducerea Sindicatului Spiru Haret atrage atenția asupra demersului procedural ilegal al IȘJ Maramureș, care se reflectă negativ în organizarea debutului noului an școlar, și subliniază că, în urmă cu două săptămâni, a cerut IȘJ “o situație statistică privind numărul de norme suplimentare a personalului nedidactic de la nivel preșcolar, gimnazial, liceal; numărul de norme suplimentare necesare realizării activității de igienizare; numărul de elevi care nu dispun de  dispozitive electronice pentru accesarea lecțiilor on-line”. Sigur, IȘJ Maramureș n-a răspuns.

 

De asemenea, sindicatul a cerut conducerii IȘJ Maramureș să dispună testarea pentru COVID-19 a tuturor angajaților din învățământul maramureșean.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here