DECIZIE FINALĂ – Instanța supremă a respins definitiv cererea lui Cherecheș de sesizare a Curții Constituționale: primarul susținea că legea în baza căreia a fost pus sub control judiciar ar fi neconstituțională

5
28413
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

RECURS RESPINS CA NEFONDAT. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, în urmă cu câte momente, respingerea ca nefondat a recursului înaintat instanței supreme de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Edilul a făcut recurs la decizia din 25 octombrie 2023, când un alt complet al instanței supreme a respins cererea sa privind sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepția de neconstituționalitate.

 

Practic, Cherecheș, în calitate de contestator inculpat, reclama că două dintre articolele Codului de procedură penală s-ar contrazice – în baza unuia dintre aceste articole reclamate de Cherecheș completul de judecători ai Curții de Apel Cluj s-au autosesizat și l-au plasat sub control judiciar, având interdicția de a părăsi țara.

 

Decizia de joi, 23 noiembrie 2023, a Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă (nu mai poate fi atacată). De asemenea, edilul inculpat pentru luare de mită și care vineri, 24 noiembrie 2023, are termen de pronunțare a sentinței definitive în procesul în care a fost condamnat pe fond la 5 ani de închisoare cu executare, a fost obligat de completul instanței supreme care i-a judecat recursul să plătească 200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

  1. Baimareni oare nu ati cules ce ati semanat?Daca nu ma insel Dn.Primar nu dormea in patucul lui in ziua alegerilor si totusi i-ati facut un procentaj de invidiat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here