FAPT – Așa cum 2MNEWS a anunțat în urmă cu 10 zile: șeful Poliției județului Maramureș, Liviu Grozavu, a fost schimbat din funcție cu Ionel Todoran

0
1474
Liviu Grozavu și Ionel Todoran

GRAD DE ACURATEȚE 100%. Așa cum 2mnews a anunțat în exclusivitate în urmă cu 10 zile (detalii AICI), șeful Poliției județului Maramureș, comisar șef Liviu Grozavu (42 de ani), a fost schimbat din funcție, noul șef al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Maramureș fiind fostul adjunct, comisar șef Ionel Todoran (55 de ani).

 

Grozavu a revenit în funcția de șef al DGA Maramureș, funcție pe care și-a blocat-o la momentul numirii sale politice la șefia Poliției județene (în baza relației cu șeful PSD Maramureș, Gabriel Valer Zetea, și cu acceptul fostului șef al DGA, chestor principal Alexandru Cătălin Ioniță). Motivele pentru care lui Grozavu i s-a cerut să se retragă de la conducerea Poliției maramureșene le găsiți în linkul de mai sus.

 

Todoran, originar din Târgu Lăpuș, a fost numit (prin împuternicire) la conducerea IPJ Maramureș. El era adjunct al șefului IPJ de 10 ani și de-a lungul carierei a fost șef al Poliției Municipiului Baia Mare (2005-2010), șef al Serviciului de Evidență Informatizată a Persoanei Maramureș (2003-2004), șef al Poliției Târgu Lăpuș (2001-2003). Este specializat în Cercetări Penale și vine din structura de informații interne (SRI) – a și fost, de altfel, ofițer al SRI Maramureș în perioada de început a instituției (1990-1992), fiind absolvent al Școlii Militare de Ofițeri Activi a Ministerului de Interne, specializarea Informații (când a început școala era pregătit pentru a deveni securist, la absolvire, în 1990, însă, Securitatea a fost desființată și înlocuită cu SRI).

 

Noul șef interimar (împuternicit) al IPJ Maramureș este absolvent și al Facultății de Drept a Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca (1995), are un masterat în Drept Civil (în 1997, tot la UBB Cluj-Napoca) și un masterat în Drepturile Omului (în 2005, la Universitatea de Nord Baia Mare).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here