SURSE 2MNEWS – Șeful Poliției județului Maramureș, Liviu Grozavu, va fi schimbat din funcție în 15 septembrie, acum la comandă se află Ionel Todoran

2
3375

POLIȚIA MARAMUREȘ. Comisar-șef Liviu Constantin Grozavu (42 de ani) va fi schimbat din funcția de șef al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Maramureș în 15 septembrie 2020, el înaintând o solicitare conducerii Poliției Naționale pentru a reveni în funcția de șef al DGA Maramureș, funcție pe care și-a blocat-o la momentul numirii sale politice la șefia Poliției județene (în baza relației cu șeful PSD Maramureș, Gabriel Valer Zetea, și cu acceptul fostului șef al DGA, chestor principal Alexandru Cătălin Ioniță).

 

În acest moment, Grozavu se află în concediu de odihnă, iar la conducerea IPJ Maramureș se află primul adjunct, comisar şef Ionel Todoran (55 de ani). Surse informate 2mnews au precizat că decizia a fost luată de conducerea ministerului “din cauza unor disfuncționalități de management, traduse prin arestarea pentru fapte de corupție (luare de mită) a șase agenți de poliție din IPJ Maramureș, acțiunile violente din Borșa (cu incendieri de autoturisme) și, nu în ultimul rând, în baza relației de rudenie cu președintele PSD-ului din județ”.

 

În consecință, pentru Grozavu a cerut să revină la conducerea DGA Maramureș, instituție care după numirea sa ca șef al Poliției județene a fost condusă, inițial prin împuternicire (un an), iar apoi prin desemnare, de Ilie Timiș. Sigur, în urma revenirii lui Grozavu la șefia DGA rămâne o întrebare la care mai-marii Poliției trebuie să ofere un răspuns public: cât de morală este revenirea la cârma unei instituții în care moralitatea este un factor care primează, în contextul în care funcția de conducere a fost blocată politic tocmai pentru momentul revenirii (în care Grozavu nu mai are susținerea politică)?

 

Grozavu a fost numit (prin împuternicire) la comanda Poliției maramureșene în aprilie 2018, iar în aprilie 2019 a devenit șef al IPJ cu numire (prin concurs). Cel mai probabil, la șefia Poliției Maramureșului va fi numită, inițial, o persoană din instituție, cu titlu interimar (formularea militarizată este “prin împuternicire”) – probabil, Todoran, care, de-a lungul carierei a mai îndeplinit această funcție și care se află în preajma pensionării/retragerii. Vom reveni asupra subiectului.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. D-le Viski,materialul prezinta realitatea.Nu ati precizat insa care este gradul de rudenie cu Zetea? Este ruda cu el sau cu Nefertiti din Suciu de sus,cea care l-a ingenuncheat pe Inger?Si daca n-a fost bun la IPJ Maramures cum de poate fi bun la DGA unde trebuie sa fii spirt, nu dat zilnic cu gel pe par si cu ceas de aur la mana.Un bugetar puhav de bani care a frecat menta la Politie si acum va mirosi betzisoare parfumate la DGA uitandu-se cu profesionalism la cardul VISA care sta sa crape.Grozavu nu e grozav destul daca nu e si fudul!

    • haloooo nenea george. Ca bine ziceti. Da’ ne4 ziceti de tanti Neferttiti de la prefectura aia cu parul sirmos sa u de nenea Neferttit de la poulitia judeteana de partid? ca nu inteleg bine si ma intraba un prieten

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here