DECIZIE CURTEA DE APEL TÂRGU MUREȘ – Socrilor lui Cherecheș li s-a respins contestația menținerii arestului preventiv: rămân în arestul Poliției Târgu Mureș până în 7 ianuarie 2024

0
446

FLAGRANT – TENTATIVĂ DE MITUIRE A JUDECĂTORULUI. Curtea de Apel Târgu Mureș a respins ca nefondate contestaţiile formulate de socrii fostului primar Cătălin Cherecheș împotriva deciziei din 4 decembrie 2023 a judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Mureş, de a-i menține în arest preventiv pentru încă 30 de zile. Astfel, soții Claudia Gliga și Dorin Petru Gliga vor rămâne în arestul IPJ Mureș cel puțin până în 7 ianuarie 2024 inclusiv. Decizia este definitivă.

 

Claudia Gliga (54 de ani), cercetată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, și Dorin Petru Gliga, cercetat pentru complicitate la dare de mită, au fost prinși în 9 noiembrie 2023, în restaurantul unui mall din Cluj-Napoca, în urma unui flagrant al DNA Cluj, încercând să o mituiască pe una dintre judecătorii completului Curții de Apel Cluj care urmau să pronunțe decizia definitivă în dosarul de corupție în care era inculpat edilul din Baia Mare, prin mituirea (cu 50.000 de euro în primă tranșă) mamei judecătorului Georgiana Rodica Fărcaș-Hîngan.

 

În schimbul banilor, judecătorul trebuia să formuleze o soluție de achitare a primarului din Baia Mare, care era condamnat pe fond la 5 ani de închisoare cu executare, pedeapsă menținută și de Curtea de Apel Cluj în urma soluției din 24 noiembrie 2023. Rodica Fărcaș-Hângan (mama judecătorului) și Georgiana Rodica Fărcaș-Hîngan (judecător) au denunțat tentativa la DNA, care a procedat la prinderea în flagrant a socrilor edilului din Baia Mare. În același dosar, este cercetată penal și soția lui Cherecheș, Tabita Denisa Gliga.

 

În 24 noiembrie 2023, la ora 7.49, cu o oră înaintea pronunțării deciziei definitive a instanței, primarul Cherecheș (45 de ani) a fugit din țară deși era pus sub control judiciar, trecând fraudulos frontiera (folosindu-se de cartea de identitate a vărului său cu 10 ani mai tânăr). El a fost dat în urmărire internațională și a fost prins 4 zile mai târziu, în 28 noiembrie, în Germania (în apropierea gării din Augsburg, de unde intenționa să meargă în Italia). Este încarcerat la Penitenciar Augsburg-Gablingen de unde va fi transferat în această săptămână la Penitenciarul München-Stadelheim, unde va aștepta soluția magistratului Tribunalului Regional Superior – a contestat extrădarea în România.

 

* Foto: @Zi de zi

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here