CUPELE EUROPENE – Minaur Baia Mare a aflat când va disputa primele meciuri în EHF European League

0
215

HANDBAL FEMININ. Cu lotul (mai puțin jucătoarele de națională) reunit luni, 12 iulie 2021, vicecampioana Minaur Baia Mare a aflat și data la care va disputa primele meciuri în cupele europene, respectiv în EHF European League, a doua competiție valorică.

 

Pentru că va intra în competiție direct în faza grupelor (ca și în ediția precedentă), băimărencele vor disputa primul meci în 8 sau 9 ianuarie 2022. Conform calendarului anunțat de federația europeană de profil, al doilea meci din grupe va fi în 15 sau 16 ianuarie, al treilea în 22 sau 23 ianuarie, al patrulea în 5 sau 6 februarie, al cincilea în 12-13 februarie şi ultimul meci din grupe va avea loc în 19 sau 20 februarie.

 

Dacă se va califica în sferturile de finală ale competiției, băimărencele vor juca turul în 26 sau 27 martie, iar returul în 2 sau 3 aprilie. În fine, turneul Final Four (semifinalele și finala mare/mică) au fost programate în 14 și 15 mai 2022.

 

În această ediție a EHF European League, în afară de Minaur Baia Mare, România va fi reprezentantă și de Măgura Cisnădie (care intră în competiție în turul al II-lea – turul I nu se dispută), SCM Gloria Buzău şi SCM Râmnicu Vâlcea (care intră în competiție în turul al III-lea, care precede faza grupelor).

 

La această ediție a EHF European League sunt înscrise 39 de echipe, principalele favorite la câștigarea trofeului fiind Minaur Baia Mare (ca și ediția precedentă, încheiată de băimărence pe locul 3), Masonmagyarovari KC (Ungaria), Lada Togliatti (Rusia) şi Viborg HK (Danemarca).

 

* Foto: @Ovi Dragomir via Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here