AU PIERDUT – Explorări Baia Mare a pierdut categoric la București, cu Rapid, într-unul dintre cele mai slabe meciuri făcute în acest an

0
188

LIGA NAȚIONALĂ – VOLEI MASCULIN. Sâmbătă, 3 decembrie 2022, în Sala Sporturilor Rapid din București, în meci contând pentru etapa a 9-a a Ligii Naționale de volei masculin, CS Rapid București a câștigat, cu 3-0 (25-16, 25-19, 25-18), partida cu CS Știința Explorări Baia Mare. Meciul, arbitrat de Marius Ștefurac din Ploiești – principal și Valentin Beșoi din Râmnicu Vâlcea – secund, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 5 (Rapid) și 7 (Explorări).

 

Din păcate pentru suporterii băimăreni, Explorări a făcut un meci modest, fiind dominată de echipa gazdă, care s-a impus în minim de seturi, după doar o oră și 13 minute de joc. Sigur, înfrângerea deloc onorantă poate fi pusă și pe seama faptului că băimărenii au un weekend de foc, în care au programate două partide la interval de 27 de ore: cea din campionat, cu Rapid, și cea din Cupă, cu CSM Constanța.

 

Meciul din Giulești a fost însă fără istoric, dominat clar de gazde, oaspeții nereușind să se apropie de Rapid, o echipă care a importat un semnificativ contingent sud-american, fiind în acest moment o veritabilă multinațională (în lotul bucureștenilor sunt 5 jucători din Brazilia, Columbia, Argentina, un portughez, un leton și un sârb) – anul viitor, Rapid celebrează 100 de ani de la înființare și conducătorii de sub Podul Grant își doresc rezultate pe măsură și la volei.

 

Însă peste toate aceste aspecte, în afara atacului, nimic n-a mers bine: blocajul băimărenilor n-a funcționat, serviciul n-a reușit să creeze avantaj. Bucureștenii au fost mai buni la aproape parametri tehnici semnificativi: blocaj decisiv 9 vs. 3, ași (punct din servă) 8 vs. 2, atacuri decisive 33 vs. 34, greșeala adversarului 25 vs.14.

 

Pentru Explorări au punctat: Tarța (15 puncte), Silvășan-Pașca (6 puncte), Dragomir (5 puncte), Cheagă și Aldea (câte 4 puncte), Taboada (2 puncte), Badea (1 punct). De la gazde s-au remarcat Kovacevic (11 puncte), Chițigoi și Maia Gomes (câte 10 puncte) și Pilan Rodrigues (9 puncte).

 

În etapa următoare, a 10-a, Explorări joacă la Baia Mare, în 10 decembrie 2022, cu CSA Steaua București. Dar până atunci, duminică, 4 decembrie, returul manșei eliminatorii din Cupa României, cu CSM Constanța (în tur Explorări s-a impus cu 3-1).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here