PUNCT MUNCIT – Minaur Baia Mare, egal la Dej după ce au jucat tot meciul în 10, încheie anul pe locul 17 în Liga a II-a

0
435

FOTBAL – LIGA A II-A. Sâmbătă, 3 decembrie 2022, pe Stadionul Municipal din Dej, în meci contând pentru etapa a 16-a a Ligii a II-a fotbal, FC Unirea Dej a terminat la egalitate, 1-1 (0-1), partida cu CS Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat la centru de Marius Chițu din Târgovişte, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 5 (Dej) și 17 (Baia Mare).

 

Cu echipa gazdă pornită din postura de favorită și cu băimărenii veniți după o serie de 3 insuccese consecutive (și un singur punct obținut în cele 4 partide de luna trecută), antrenorul Mihai Iosif (Minaur) a început partida în formula: Costache – Alexe, Neacșu, Mondragon (cpt.), Lazăr, Simion – Donca, Stănescu, Ciocan – Chinde, Muacir. Atmosferă: frig, ușor ceață, teren prost (model Recea).

 

Meciul a început cum nu se poate mai rău pentru Minaur, în min. 3 băimărenii rămânând în inferioritate numerică după ce arbitrul Chițu l-a eliminat pe Viorel Chinde, pentru o lovitură cu cotul în arcada căpitanului gazdelor, Cătinean (inițial, Chinde a văzut cartonașul galben, dar apoi Chițu a scos cartonașul roșu, dejeanul sângerând).

 

Totuși, Minaur reușește în 10 ceea ce nu prea a reușit în ultima vreme în formulă completă: în min. 11, Ciocan deschide scorul, după o pasă de la Stănescu, învingându-l pe fostul portar al echipei maramureșene Fotbal Comuna Recea, Răilean. Gazdele se aruncă în atac, dar Cocian ratează două ocazii de egalare (în min. 15 din lovitură liberă și în min. 19, șut de la distanță), Costache fiind la post. Spre finalul reprizei, băimărenii scapă din nou, respingând de pe linia porții șutul de la 16 metri al lui Alexandru Pop, și intră la cabine în avantaj: 0-1.

 

Repriza a doua începe la fel ca și prima pentru Minaur: prost. De această dată nu mai e nimeni eliminat, dar tânărul mijlocaș central Cristian Chira (împrumutat de la juniorii lui CFR Cluj) înscrie cu capul în urma unui corner și Unirea egalează: 1-1. Antrenorul Dragoș Militaru dictează ofensivă totală echipei sale, care vizează play-off-ul, dar băimărenii rezistă deși au jucat tot meciul cu un om mai puțin pe teren. În prelungiri, parcă pentru a echilibra balanța Chițu îl elimină (pentru al doilea galben, pentru proteste) și pe mijlocașul Daniel Pop, astfel că echipele se echilibrează și numeric timp de câteva secunde.

 

Unirea Dej – Minaur Baia Mare: 1-1 (0-1), au marcat Cristian Chira (min. 49) / Sergiu Ciocan (min. 11). În urma acestui rezultat, Minaur rămâne pe locul 17 în Liga a II-a.

 

Acesta a fost ultimul meci din sezonul regular al Ligii a II-a programat în 2022, campionatul urmând să se reia în 25 februarie 2023, cu etapa a 17-a. Însă în acest an, băimărenii dispută un meci oficial: miercuri, 7 decembrie, de la ora 17.00, ultimul meci din faza grupelor Cupei României, în deplasare, pe Stadionul Minerul din Zlatna, cu echipa de Liga a III-a CS Ocna Mureş.

 

* Foto: @Unirea Dej

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here