CRONICĂ DE MECI – Minaur Baia Mare pierde acasă în fața conjudețenei nou-promovate în Liga a III-a, Progresul Șomcuta Mare

0
417

DERBY LOCAL. Pe teren propriu, echipa băimăreană CS Minaur clasată pe locul 2 în seria a 10-a și cu anunțate intenții de a promova în acest an în Liga a 2-a, joc cu conjudețeana Progresul Șomcuta Mare, care a promovat în acest sezon din Liga a IV-a, ce auspicii puteau fi mai bune pentru o victorie, care i-ar fi urcat pe băimăreni, cel puțin temporar, în postura de lideri? În fine, ideea e că au pierdut. Fără drept de apel. Minaur – Progresul: 0-2 (0-1).

 

Antrenorul Dorin Toma a început meciul cu Fila – Paul, Prunescu, Tînc, Ofrim, Donca, Berindea, Minteuan, Giurgiu, Hațiegan, Serediuc. În replică, Cristian Bogdan i-a trimis pe teren pe Roșiianu – Pașca, Lazăr, Lang, Revesz, Negreanu, David, Gherghel, Răduneață Pop, Petrean, Pohl.

 

Meciul, arbitrat de o brigadă bihoreană cu Adrian Pal la centru, a început cum nu se poate mai bine pentru oaspeți, care au deschis scorul înainte ca vreun băimărean să atingă mingea, după trei pase și la doar câteva secunde de la fluierul de început (marcator Gherghel, după o pătrundere în careu, pe lângă Fila).

 

Apoi, meciul s-a scurs în ritm de vacanță, dar cu câteva ocazii notabile de ambele părți, fără ca vreuna să fie concretizată pe tabela de marcaj. La cabine s-a intrat cu oaspeții în avantaj, însă fanii băimărenilor nu-și făceau probleme (doar n-o să bată Șomcuta!?).

 

După pauză, meciul s-a scurs așa cum era de așteptat, cu o dominare a gazdelor, sterilă, și șuturi plouate, ca-n Liga a III-a, cu ratări din 7 metri singur cu portarul… De înscris, au înscris tot oaspeții,  în minutul 53, prin Petrean, scăpat singur pe contratac și executându-l pe Fila, cu un șut din careu, în stânga portarului.

 

A urmat iar goana băimărenilor, întâi pentru egalare, apoi, când partida se apropia de final, măcar pentru un gol de onoare. N-a fost să fie, oaspeții (care înaintea acestui joc erau pe locul 8 din 10 echipe, cu doar 2 victorii și 2 egaluri din 8 meciuri) s-au impus cu 2-0 în ultimul joc al anului pentru ambele formații.

 

Următorul joc oficial al băimărenilor, în 13 martie, în deplasare, cu ACS CAO 1910 Oradea (echipă clasată pe locul 3 în serie, înaintea acestei etape). Progresul Șomcuta Mare urmează să joace (tot în 13 martie 2021), pe teren propriu, cu ACS Unu Fotbal Club Gloria.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here