UMILINȚĂ – Cu pretenții la promovare, Minaur a fost snopită la Baia Mare de a doua echipă a Dejului și pierde locul 1 în clasament

0
1759

FOTBAL – LIGA A III-A. După eliminarea categorică din optimile Cupei României, una neimputabilă în contextul identității adversarului (echipa de primă ligă Universitatea Craiova, deținătoarea trofeului), Minaur pierde a doua oară pe teren propriu la o diferență de 4 goluri, de această dată în etapa a 10-a a Ligii a III-a și cu o echipă mai slab clasată: Someșul Dej.

 

Sâmbătă, 30 octombrie 2021, pe Stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare, Minaur, pornită din postura de lider al Seriei a 10 după turul campionatului, a pierdut umilitor, cu 1-5 (0-2), meciul cu Someșul Dej, primul al returului. Chiar dacă dejenii veneau din postura de echipă în formă bună, cu 6 meciuri consecutive câștigate, echipa băimăreană, care în fiecare an pozează ca fiind accidental în Liga a III-a și anunțând mereu ca obiectiv promovarea în Liga a II-a, n-ar fi trebuit să aibă emoții.

 

Antrenorul Ciprian Danciu a început meciul în formula Gudea – Oiță, Lazăr, Duruș, Simion, Donca, Matei, Micaș, Văsălie, Ciocan, Stanciu. Să pierzi acasă atât de categoric, umilitor, nu poate fi argumentat cu nicio scuză. Echipa care a umilit Minaur Baia Mare, dându-i o lecție de fotbal și snopind-o, realmente, cu 5-1 chiar pe terenul ei, are un buget de 46% din cel al secției de fotbal a clubului băimărean. Dar banii nu joacă, ci fotbaliștii (sigur, acolo unde sunt fotbaliști).

 

Tânărul sârb Visic (23 de ani), venit la Dej în primăvară de la echipa de Ligă a III-a a comunei slovene Marcelová, și Marius Ionescu, adus în vară de la Sticla Arieșul Turda, au semnat câte o dublă, iar fundașul central Emanuel Neagu (venit în iarnă de la Sănătatea Cluj) a desăvârșit dezastrul. Pentru băimăreni, golul de onoare l-a marcat Ciprian Stanciu, în min. 65, la 0-4, când soarta partidei era demult tranșată, jucătorul băimărenilor marcând din penalty.

 

Minaur Baia Mare – Someşul Dej: 1-5 (0-2), au marcat Ciprian Stanciu (min. 65 – 11 metri) / Stefan Visic (min. 31, min. 49) Marius Ionescu (min. 39, min. 60), Emanuel Negru (min. 71). În urma înfrângerii, Minaur cade pe locul 2 în clasamentul seriei, iar etapa următoare, în 6 noiembrie, joacă în deplasare cu Luceafărul Oradea, ultima echipă din serie, cu doar 1 punct în 10 etape, și care în această etapă nici nu s-a prezentat la meciul cu Sportul Șimleu Silvaniei, jucătorii protestând în acest fel din cauza restanțelor salariale. Poate reușește și Minaur o victorie, în aceste condiții.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here