CRONICĂ DE MECI – Campioana en-titre Știința Baia Mare câștigă detașat la Cluj-Napoca și își conservă locul 1 în prima ligă (GALERIE FOTO)

0
224

RUGBY. Sâmbătă, 29 mai 2021, în etapa a 6-a a SuperLigii de rugby, pe Stadionul “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, campioana en-titre CSM Știința Baia Mare a învins cu 46-14 (26-0) CS Universitatea Cluj-Napoca. Antrenorul băimărenilor, Eugen Apjok, a început partida arbitrată la centru de Mihai Văcaru (Iași) cu următorul 15: Paul Popoaia, Mihai Lămboiu, Sikuea Taliauli, David Feliuai, Marian Apostol, Dorin Manole, Vlăduț Bocăneț, Laurențiu Nica, Adrian Țala, Domițian Mureșan, Dumani Mtya, Marius Dănilă (cpt.), Florian Roșu, Alexandru Alexe, Beka Bitsadze.

 

Băimărenii au punctat prin 6 eseuri (5 transformate) și două lovituri de pedeapsă (una chiar în ultima secundă a meciului), iar clujenii au punctat din două eseuri, ambele transformate. Prima repriză a fost la discreția băimărenilor (extrem de vizibilă în acest meci diferența de valoare dintre cele două echipe, mai ales că gazdele au resimțit absențele lui Marius Ferariu, Flaviu Damian și Dragoș Damian, accidentați), care au lăsat senzația că învingătorul nu a fost pus la îndoială niciun moment, deși clujenii s-au apărat foarte bine în primele 30 de minute.

 

Primele puncte ale meciului s-au înscris pe tabela de marcaj în min. 30, după o gramadă în 22-ul clujean, Popoaia (care și-a serbat ziua de naștere) îl deschide pe Lămboiu și aceasta înscrie primul eseu (transformat cu siguranță de Manole): 7-0. A fost eseul care i-a descătușat pe campioni, care după numai un minut înscriu al doilea eseu, prin Apostol, care interceptează balonul și îl culcă în terenul de țintă (Manole transformă și duce scorul la 14-0).

 

Al treilea eseu al reprizei a fost înscris de tânărul Paul Popoaia (cursă spectaculoasă), transformat de căpitanul băimărenilor: 21-0. În fine, la vestiare s-a intrat cu 26-0, după al patrulea eseu, marcat de Sikuea Taliauli după o cursă solitară de la centru.

 

Repriza a doua s-a mai jucat doar pentru că așa e regula. Clujenii au redus din handicap prin Paul Herman (min. 57, transformat de Alexandru Harasim: 26-7), apoi băimărenii refac diferența în urma eseului marcat de Iulian Hartig (a transformat Alexandru Bucur), iar apoi se distanțează la 29 de puncte, Bucur înscriind o penalitate: 36-7. Spre finalul meciului, clujenii reușesc al doilea eseu (a culcat balonul Cristian Murgoci, eseul fiind tranformat de Harasim: 36-14), iar Știința reface diferența în urma eseului aceluiași Hartig (transformat de Bucur: 43-14) și închid tabela în ultima secundă a jocului, prin transformarea unei lovituri de pedeapsă (marcator, același Bucur: 46-14).

 

 

În urma acestei etape, Știința se menține pe locul 1 a SuperLigii, cu 25 de puncte, la egalitate cu Steaua. În etapa a 7-a, băimărenii joacă în 5 iunie, tot în deplasare, la Timișoara, pe Stadionul “Gheorghe Rășcanu”, în derbyul etapei, cu CS SCM Timișoara, derby-ul cu vicecampioana României.

 

* Foto deschidere: @ FRR

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here