MARAMUREȘ – Cum au făcut niște pasionați, cu bani puțini, mai atractiv pentru turiști drumul până la cea mai spectaculoasă poiană montană cu narcise

0
2153

POIANA NARCISELOR DIN SACA. La 41 de ani de existență a Rezervației Biosferei Munții Rodnei, Asociația Eco Rodna (organizație neguvernamentală care militează pentru conservarea participativă a biodiversității prin implicarea tinerilor din comunitățile limitrofe Munților Rodnei) a făcut mai atractiv pentru turiști traseul spre cea mai spectaculoasă poiană montană cu narcise, cea din Masivul Saca (Munții Rodnei).

 

Poiana narciselor din Saca se întinde pe circa 8 hectare, la 1.400 de metri altitudine, fiind înțesată de narcise (Narcissus stellaris). Cei de la Eco Rodna, într-un parteneriat cu Administrația Parcului Național Munții Rodnei (Rezervație a Biosferei) și Primăria Rodna, au primit o finațare de circa 30.000 de lei de la Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România și vizează creșterea gradului de informare al vizitatorilor de pe acest traseu montan și promovarea sa.

 

Traseul a fost marcat (simbolul este un omuleț portocaliu) și se vor monta 10 panouri informative (cu explicații privind biodiversitatea locală: flora, fauna și diversitatea culturală locală), a unor măsuțe cu băncuțe și a unui foișor de odihnă.

 

De asemenea, se va edita o broșură a traseului și un volum omagial al Rezervației Biosferei, se va face un film de prezentare a traseului, toate acestea urmând să fie apoi promovate în școli, pe site-uri web și printr-o expoziție de fotografie în aer liber la sediul Administrației Parcului Național Munții Rodnei din localitatea Rodna, a precizat coordonatorul proiectului, biologul dr. Claudiu Iușan.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here