CORUPȚIE – Au luat probe de sânge de la… mama șoferului băut: agent de poliţie, medic de gardă şi asistent medical din Maramureș, condamnaţi cu suspendare

2
4480

SENTINȚĂ DUPĂ UN AN. Curtea de Apel Cluj a condamnat la pedepse cuprinse între 1 an și 10 luni și 1 an și 7 luni închisoare, cu suspendare, pe următorii: Dan Ungureanu – agent de poliţie rutieră de la IPJ Maramureș, Doina Napa – medic de gardă şi Nicoleta Florica Conea – asistent medical din Maramureș pentru comiterea infracțiunilor de favorizare a făptuitorului și fals intelectual.

 

Speța se referă la un șofer depistat în trafic, în 2 martie 2019, sub influența alcoolului. Șoferul a fost dus la spital pentru recoltate probei de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. La spital, poliţistul a consimţit ca aceste probe să fie recoltate de la mama suspectului (martor în cauză), împiedicând tragerea la răspundere penală a șoferului.

 

De asemenea, poliţistul Ungureanu a atestat prin semnătura sa menţiunile necorespunzătoare adevărului din procesul-verbal de recoltare a mostrelor biologice, conform cărora mostra de sânge s-a recoltat de la suspect, în vederea determinării alcoolemiei acestuia.

 

Agentul de poliţie din cadrul IPJ Maramureş Dan Ungureanu a fost condamnat, pentru comiterea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, la executarea pedepsei de 1 an şi 10 luni închisoare, cu suspendare. Medicul de gardă Doina Napa a fost condamnată, pentru comiterea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, la executarea pedepsei de 1 an şi 7 luni închisoare, cu suspendare. Asistentul medical Nicoleta Florica Conea a fost condamnată, pentru comiterea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual, la executarea pedepsei de 1 an şi 7 luni închisoare, cu suspendare.

 

Hotărârea este definitivă. Cei trei făptuitori ai infracțiunilor au fost trimiși în judecată de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş în 14 octombrie 2019. Urmărirea penală a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş, care au fost delegaţi să desfăşoare numeroase activităţi procedurale în vederea probării întregii activităţi infracţionale.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

    • Articolul a fost updatat și conține numele celor trei făptuitori ai infracțiunilor, considerați vinovați de instanța de judecată prin decizie definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here