REACȚIE – Protest al părinților copiilor cu dizabilități împotriva modificării sistemului de plată a indemnizațiilor

0
63

PROTEST. Vineri, 8 februarie, părinții copiilor cu dizabilități și adulții cu dizabilități din Maramureș au protestat în fața clădirii Palatului Administrativ din Baia Mare (sediul Instituției Prefectului) împotriva modificărilor sistemului de plată a salariilor asistenților personali, a indemnizațiilor de creștere a copilului cu dizabilități, a cheltuielilor de funcționare a centrelor pentru adulți cu dizabilități și a celor aferente serviciilor de protecția copilului.

 

Sumele necesare celor trei categorii nu au fost cuprinse în Proiectul de Buget 2019, acestea fiind lăsate de stat în sarcina exclusivă a autorităților locale. Organizatorii protestului afirmă că proiectul de buget, în forma sa actuală, lasă copiii și adulții cu dizabilități și familiile lor fără garanții și în riscul de a nu mai avea acoperite nevoile de supraviețuire.

 

Sub sloganul “Nu negociem viața copiilor noștri și a adulților cu dizabilități”, protestele care contestă Proiectul de Buget 2019 și cer modificarea acestuia s-au desfășurat în 18 județe din țară (Alba, Bihor, Botoșani, Constanța, Cluj, Hunedoara, Prahova, Gorj, Bacău, Vaslui, Dâmbovița, Sibiu, Dolj, Ialomița, Brăila, Maramureș, Covasna, Timiș, Buzău).

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ