REACȚIE – Protest al părinților copiilor cu dizabilități împotriva modificării sistemului de plată a indemnizațiilor

0
155

PROTEST. Vineri, 8 februarie, părinții copiilor cu dizabilități și adulții cu dizabilități din Maramureș au protestat în fața clădirii Palatului Administrativ din Baia Mare (sediul Instituției Prefectului) împotriva modificărilor sistemului de plată a salariilor asistenților personali, a indemnizațiilor de creștere a copilului cu dizabilități, a cheltuielilor de funcționare a centrelor pentru adulți cu dizabilități și a celor aferente serviciilor de protecția copilului.

 

Sumele necesare celor trei categorii nu au fost cuprinse în Proiectul de Buget 2019, acestea fiind lăsate de stat în sarcina exclusivă a autorităților locale. Organizatorii protestului afirmă că proiectul de buget, în forma sa actuală, lasă copiii și adulții cu dizabilități și familiile lor fără garanții și în riscul de a nu mai avea acoperite nevoile de supraviețuire.

 

Sub sloganul “Nu negociem viața copiilor noștri și a adulților cu dizabilități”, protestele care contestă Proiectul de Buget 2019 și cer modificarea acestuia s-au desfășurat în 18 județe din țară (Alba, Bihor, Botoșani, Constanța, Cluj, Hunedoara, Prahova, Gorj, Bacău, Vaslui, Dâmbovița, Sibiu, Dolj, Ialomița, Brăila, Maramureș, Covasna, Timiș, Buzău).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here