CONSTITUIRE – Primarul Octavian Pavel (PSD) și noul Consiliu Local Recea depun jurământul: postul de viceprimar va reveni PNL, prin Dorin Lucaci

1
1605

RECEA – MARAMUREȘ. Marți, 27 octombrie 2020, va fi învestit noul Consiliu Local Recea, precum primarul comunei, Octavian Pavel (PSD), edil din anul 2004. Este cel de-al cincilea mandat de primar al lui Pavel, însă este unul în care spectrul politic al forului deliberativ (Consiliul Local) s-a schimbat, transformându-l în „primar de opoziție”.

 

În mandatul 2016-2020, primarul Octavian Pavel (58 de ani) a avut un Consiliu Local obedient, pe care l-a controlat prin cei 9 consilieri PSD (ceilalți 6 consilieri fiind de la PNL), în acest mandat, însă, social-democrații au pierdut 4 consilieri, în contextul în care PNL și-a conservat rezultatul (au validați tot 6 consilieri, ca și în mandatul precedent).

 

Posturile de consilier pierdute de PSD (filială forțată de președintele Gabriel Valer Zetea să candideze sub sigla Coaliției pentru Maramureș, decizie care s-a dovedit perdantă pentru PSD în majoritatea localităților din județ) s-au dus către USR PLUS (2), PMP (1) și Pro România (1).

 

În contextul în care există un protocol de susținere local între PNL și USR PLUS, logic, liberalii își vor impune viceprimarul. Surse 2mnews susțin că viceprimar va fi ales Dorin Cosmin Dumitru Lucaci, chiar principalul contracandidat al pesedistului Octavian Pavel la funcția de primar (câștigată de cel din urmă cu 50,56% – în 2016, Pavel a întrunit 62,65% din voturile cetățenilor din Recea), care se bazează pe cel puțin 9 din cele 15 voturi.

 

14 din cei 15 consilieri locali din Recea au fost validați, mandatul lui Octavian Pavel, ales primar, fiind, evident invalidat, PSD urmând să-și desemneze un alt consilier local de pe lista de supleanți. Iată-i pe cei 14 consilieri locali din Recea:

 

 1. Dorin Cosmin Dumitru Lucaci (PNL)
 2. Vasile Alexandru Ardelean (PNL)
 3. Călin Dobra (PNL)
 4. Ioan Dan Mădăras (PNL)
 5. Ioan Vasile Petruș (PNL)
 6. Gabriel Teodor Roman (PNL)
 7. Virgil Mihai Săsăran (PSD)
 8. Mircea Cîmpian (PSD)
 9. Dragomir Lupuț (PSD)
 10. Gavril Florin Gherasim (PSD)
 11. Iuliu Ioan Colcer (USR PLUS)
 12. Lucian Pop (USR PLUS)
 13. Nicolae Potcoavă (PMP)
 14. Marian Adrian Nemeș (Pro România).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here