VESTE BUNĂ – Vechiul stadion din Mocira, modernizat cu peste 1 milion de euro: lucrarea a fost introdusă la licitație de Compania Națională de Investiții

0
1323

INVESTIȚIE. Vechea bază sportivă din satul Mocira (comuna Recea), situată pe strada Stadionului nr. 7 și edificată în timpul regimului comunist, va intra într-un proiect de modernizare gestionat de Compania Națională de Investiții SA (organism sub autoritatea Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei), finanțarea urmând să fie suportată din bugetul statului.

 

Proiectarea și execuția lucrării deja a fost introdusă în licitație publică, prin procedură simplificată, întreg proiectul fiind estimat la peste 1 milion de euro (exact: 5.616.403,81 lei + TVA). Practic, acolo se va construi o bază sportivă care va cuprinde un teren de fotbal de dimensiuni omologate UEFA și FRF (105m x 68m)m cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori, un teren sportiv mic (tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis, cu dimensiunea de 20m x 40m), clădire administrativă și vestiare și parcare autovehicule și autocare.

 

Lucrarea va fi executată de constructorul care va oferi cel mai bun raport calitate – preț (prețul având 60% din componenta deciziei, experiența profesională de 20% și perioada de garanție oferită de 20%). Lucrarea va fi executată în cel mult un an (3 luni pentru proiectare și 9 luni pentru execuție) și va fi garantată pe o perioadă minimă de 3 ani. Ofertele pot fi depuse până în 12 noiembrie 2020

 

Pentru comparație, actualul stadion pe care activează sigura echipă din Maramureș care activează în Liga a II-a, Fotbal Comuna Recea (care este un club 100% privat, Primăria Recea nefiind acționară), a costat 300.000 de euro. Stadionul a fost realizat exclusiv din bugetul local, aparținând comunei Recea (și nu clubului de fotbal), și a fost inaugurat la 9 mai 2018. Și acesta urmează să fie modernizat, au anunțat autoritățile locale, proiectul prevăzând o redimensionare a capacității tribunelor și dotarea cu instalație de încălzire a suprafaței de joc.

 

Cătălin VISCHI, Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here