CORONAVIRUS – Evoluția în Maramureș: 1 mort, 74 de infectați, 54 de vindecați… DOAR 46 de teste, cum explică autoritățile anomalia scăderii numărului de infectați

0
868
Foto: Dorin Maciovan

COVID-19. Informații oficiale (Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș), sâmbătă, 2 mai 2020, ora 13.00: în ultimele 24 de ore, în județul Maramureș a stagnat la numărul persoanelor decedate (este înregistrat un mort), a SCĂZUT cu o persoană numărul celor infectați cu coronavirus de la începutul pandemiei (de la 75 la 74 de persoane) – anomalie explicată de oficiali prin faptul că o pacientă era din Sălaj și a fost scoasă din centralizarea din județul Maramureș, unde a fost confirmată – și a stagnat la  numărul celor vindecați (la 54 de persoane).

 

Important! Vă reamintim că în singurul laborator acreditat din județul Maramureș (cel de la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare) s-au făcut miercuri – 92 de teste, joi – 91 de teste, vineri – 69 de teste și sâmbătă – 46 de teste în întreg județul, DOAR 183 de teste, conform Consiliului Județean, care citează informații ale Direcției de Sănătate Publică Maramureș.

 

Precizare: conform raportului Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, la nivel național s-au făcut cu 1.462 de teste mai puține decât ieri (de la 8.314 teste la 6.852 – numărul total al testelor făcute în România de la începutul pandemiei este de 190.540).

 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, în județul Maramureș numărul celor aflați în izolare la domiciliu a scăzut cu 68 de persoane (de la 210 la 142 de persoane, statistica include și membri familiei). Conform datelor centralizate de CJCCI Maramureș, în centrele de carantină instituționalizată din județ se află mai mult cu 28 de persoane decât ieri (de la 319 la 347 de persoane – acestea au revenit în țară din state din zonă de risc roșie).

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here