CORONAVIRUS – Evoluția în ultimele 24 de ore în județul Maramureș (surse oficiale): numărul celor infectați a crescut la 43 de persoane

0
675

COVID-19. Informații oficiale (Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș), marți, 7 aprilie 2020, ora 13.00: în ultimele 24 de ore, în județul Maramureș numărul persoanelor infectate (confirmate pozitiv la testare) cu coronavirus a crescut cu o persoană (de la 42 la 43 de persoane), ultimul caz confirmat pozitiv fiind în Târgu Lăpuș – cătun, la un cetățean reîntors din străinătate și aflat în izolare la domiciliu (acum este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare, iar familia a fost testată).

 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, în județul Maramureș numărul celor aflați în izolare la domiciliu a scăzut cu 383 de persoane (de la 2.694 la 2.311 de persoane, statistică ce include și membri familiei – până acum au ieșit din izolare la domiciliu aproximativ 4.000 de persoane).

 

Conform datelor centralizate de CJCCI Maramureș, în cele 41 de centre de carantină instituționalizată din județ se află cu 20 de persoane mai puțin (de la 1.248 de persoane la 1.228 de persoane – aceste persoane au revenit în țară din state din zonă de risc roșie – până acum, au ieșit din carantinare peste 300 de persoane din județ).

 

Forțele de ordine din Maramureș au executat în ultimele 24 de ore 93 de misiuni, printre care paza locațiilor de carantină instituționalizată, depistarea și identificarea persoanelor care nu respectă măsura de izolării la domiciliu, verificarea respectării interdicțiilor de izolare la domiciliu de către persoanele aflate în evidență, precum și a respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse pe perioada stării de urgență.

 

În urma acțiunilor de ieri, au fost aplicate 136 de amenzi în valoare de 382.890 lei. De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor legale au fost confiscate bunuri materiale în valoare de 2.384 lei și au fost amendate 107 persoane care nu au respectat prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020 referitoare la interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here