CORONAVIRUS – A apărut primul caz confirmat și în Maramureș, isteria continuă: un bărbat în vârstă de 45 de ani

3
2370

ISTERIA CONTINUĂ. Primul caz de pacient conformat cu noul coronavirus (COVID-19) a fost înregistrat oficial vineri, 28 februarie 2020, și în județul Maramureș. Prima confirmare oficială a venit în urmă cu puțin timp de la secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru, care a precizat că pacientul confirmat cu coronavirus este un bărbat în vârstă de 45 de ani, venit din Italia, din afara zonelor în care s-a instituit carantina. Bărbatul a fost deja transferat la Centrul de Boli Infecţioase Cluj, pentru tratament.

 

„Bărbatul din Maramureş, de 45 de ani, vine din zona în afara definiţiei de caz, în afara zonelor carantinate din Italia pe care le avem noi în definiţie în care facem izolări sau carantinări. Fiind bolnav în Italia, a mers la medic, i s-a prescris un tratament simptomatic şi a pleacat acasă.

 

S-a întors în ţară pe 25 februarie, cu febră. S-a prezentat la spital în Maramureș (n.red., Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare), unde a fost internat, a primit tratament simptomatic şi s-a făcut testarea. Ieri (n.red., joi, 19 februarie), prezentând un grad de insuficienţă respiratorie, este transferat la Centrul de Boli Infecţioase Cluj. Astăzi ne-a venit confirmarea pozitiv la coronavirus”, a declarant secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

 

În acest moment, în România sunt trei cazuri cu coronavirus pozitiv.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Mai mult de atât se poate? Citați comunicatul și basta…. Cum o venit el ață, spargă,, de la el din italie”, unde erau covrigii în coada sănătății, fix la tratament la Baie! Numai #rezist? e bun doctoru roman. Vezi sa nu fie psd_ist. Io cred ca o fost infectat intenționat de dragneia.

    • Mai mult de atât citiți în can-can, ăsta e ziar serios, care tratează ca atare subiectul. În 2019, conform informărilor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, în România au murit „din cauza gripei” 192 de persoane. Nu s-a isterizat nimeni, nu s-a trântit nimeni de pământ, nu s-au montat măști câinilor, nici măcar nu s-au scumpit măștile și nici nu s-au golit rafturile supermarketurilor ca-n război. Viața s-a scurs, molcom și ireversibil în această țară. Coronavirusul e un virus gripal. Da, unul nou, pentru care există deja tratament (și medicație), mult mai puțin periculos decât „vechiul” virus gripal. În România celor 192 de morți din cauza gripei de anul trecut, încă n-a murit nimeni de coronavirus. Punct. Tratăm subiectele în funcție de importanță și cu responsabilitate, nu cu isterie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here