CONTRACT ATRIBUIT – Altă comună maramureșeană inclusă în sistemul Big Brother: 80 de camere video pentru supravegherea domeniului public

0
283
Comuna Coltău, județul Maramureș

SUPRAVEGHERE – COLTĂU. Autoritatea publică locală din comuna Coltău, controlată de edilul Lajos Cendes (independent), a semnat la 9 aprilie 2024 un contract care prevede montarea a 80 de camere video, conectate într-un dispecerat central, pentru supravegherea traficului și a domeniului public – comuna maramureșeană are circa 3.100 de locuitori (cei mai mulți maghiari și rromi, în procente relativ egale, de 43%) și se întinde pe o suprafață de aproximativ 13 km².

 

Contractul, în valoare de 422.299,46 lei (sumă care provine dintr-o finanțare nerambursabilă atribuită prin Planul Național de Redresare și Reziliență), a fost semnat cu firma Focus Security Systems SRL și prevede proiectarea, furnizarea și instalarea sistemului de supraveghere video, precum și mentenanță pe perioada garanției lucrării.

 

Focus Security Systems SRL (fosta Raed Focus Security Systems) este înregistrată în București, este specializată pe sisteme de securitate și siguranță și este controlată scriptic de Oana Ramona Chiper (din septembrie 2023, când fondatorul Radu Mihai Opriș, 39 de ani, s-a retras din firmă în favoarea lui Chiper, dar a rămas administratorul societății).
În 2022, firma a închis anul cu o cifră de afaceri de 23,44 milioane de lei (creștere de 176%!) și un profit net de 1,57 milioane de lei, indicatori financiari realizați cu 14 angajați, dar și cu datorii de 6,23 milioane de lei.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here