NOU – Trusa de privit în muzeu – un kit educativ pus la dispoziția copiilor care vizitează Muzeul Judeţean de Artă din Baia Mare

0
299

EDUCAȚIE CULTURALĂ. Miercuri, 13 noiembrie, la ora 17.30, copiii cu vârsta cuprinsă între 4-6 ani sunt invitați la sediul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» la atelier și joacă alături de educatorul cultural Iulia Iordan.

 

Cei mici vor explora galeriile muzeului experimentând texturi, imagini, sunete și emoții autentice. Participarea este gratuită și se face în baza înscrierii (la e-mail [email protected] sau la telefon 0371.079.380), a informat Oana Enășel, referent de specialitate al Muzeului Județean de Artă.

 

De asemenea, educatorii, părinții și pedagogii (muzeali) sunt invitați joi, 14 noiembrie, la ora 12.30, la sediul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», la o masă rotundă pe tema modalităților alternative, creative în care copiii preșcolari pot explora muzeul, moderată de conf. univ. dr. Alexandra Zbuchea, specialist în marketingul muzeelor, și Iulia Iordan, educator cultural (Asociația Da’DeCe, București). Participarea este gratuită și se face în baza înscrierii (la e-mail [email protected] sau la telefon 0371.079.380).

 

Trusa de privit în muzeu

 

Trusa de privit în muzeu va fi disponibilă pentru familiile cu copii mici începând de vineri, 15 noiembrie, în limbile română, maghiară și engleză. Ea va putea fi utilizată gratuit pe parcursul vizitei la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», conform programului normal de funcționare: de marți – duminică, între 10.00-16.30, au informat reprezentanții instituției muzeale.

 

Trusa de privit în muzeu este un kit pedagogic adresat copiilor cu vârste de 4-6 ani, conceput de educatorul muzeal Iulia Iordan, alături de Asociația Da’DeCe, special pentru Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» – va fi disponibilă în trei limbi: română, maghiară și engleză. Ansamblul de elemente interactive, texturi și activități facilitează vizita celor mici și a însoțitorilor lor – părinți sau bunici – și îi ajută să înțeleagă și rețină semnificația Fenomenului Centrul Artistic Baia Mare.

 

Proiectul, inițiat de Asociația Da’DeCe și cofinanțat de AFCN, are ca scop promovarea patrimoniului cultural și facilitarea accesului familiilor cu copii la patrimoniul material deținut de muzee.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here