CONSULTĂRI – Ce a transmis Daniel Cadariu, ministrul Turismului, în întâlnirea cu reprezentanții mediului de afaceri din Maramureș

0
320
Daniel Cadariu și Ionel Bogdan

TURISM – MARAMUREȘ. În vizita în Maramureș, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, a abordat în întâlnirea cu reprezentanții structurilor asociative și industriei turismului teme care vizează susținerea prin măsuri concrete a operatorilor economici și modul de soluționare a problemelor cu care se confruntă reprezentanții sectorului turistic.

 

La întâlnirea la care au participat ministrul Cadariu, președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, și reprezentanți ai patronatelor și industriei turismului din Maramureș au fost abordate informații despre finanțările disponibile, promovarea turistică și importanța organizațiilor de management al destinației în dezvoltarea turismului.
Ne dorim să transmitem Comisiei Europene până în iulie (deși avem termen până în septembrie), o propunere pentru constituirea unei legislații care să asigure funcționarea celor 8 Organizații de Management al Destinației (OMD) regionale pe care trebuie să le înființăm prin Planul Național de Redresare și Reziliență pe domeniul turistic, a precizat ministrul Daniel Cadariu

De asemenea, ministrul Antreprenoriatului și Turismului a prezentat programele viitoare de sprijin care vor fi lansate pentru a ajuta mediul de afaceri să se dezvolte. „În perioada următoare vom închide obligațiile de plată ce revin ministerului pe Măsura 2 – granturi pentru IMM-uri. Până acum s-au achitat banii către 1.100 de beneficiari. Cea de-a treia ediție a Start-up Nation va exclude baremul locurilor de muncă, dar va aduce, cel mai probabil, un procent de cofinanțare. Avem și un palier dedicat diasporei, prin care ne dorim să încurajăm românii să revină în țară și să investească acasă.

 

Totodată, mai avem de lămurit un alt punct din programul de guvernare: susținerea investițiilor din stațiunile balneare ale României. (…) În ceea ce privește sprijinirea operatorilor economici, avem o serie de măsuri și programe pe care le vom implementa pentru a veni în sprijinul antreprenorilor și operatorilor din zona de turism. Ne propunem să lansăm 10 programe de sprijin pentru mediul de afaceri, primul va fi în luna aprilie”, a declarat ministrul Daniel Cadariu.

 

Având în vedere importanța economică și socială a turismului în Maramureș, creșterea și dezvoltarea acestui sector la nivelul județului este un obiectiv strategic al echipei Consiliului Județean.

 

Încă de la începutul mandatului lucrez la proiecte de investiții în infrastructura turistică, care să aducă dezvoltare turismului în Maramureș și care să atragă cât mai mulți turiști în județ. Aquaparkul din zona Baia Sprie, drumul turistic din zona Vișeu de Sus, sau înființarea Organizației de Management al Destinației, sunt doar câteva dintre proiectele la care lucrăm, a precizat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here