COMEMORARE – UDMR organizează „Ziua Maghiarilor de Pretutindeni” în Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi Câmpulung la Tisa

0
433
Béres István (președinte UDMR Maramureșul istoric) și Vida Noémi (președinte UDMR Baia Mare)

MANIFESTĂRI. În perioada 12-15 martie 2017, UDMR Sighetu Marmaţiei organizează manifestări comemorative cu ocazia „Zilei Maghiarilor de Pretutindeni”. Manifestările se vor desfășura pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei şi în localitatea Câmpulung la Tisa.

 

Cu acelaşi prilej, în 15 martie, între orele 11 şi 15, UDMR Baia Mare organizează un marș comemorativ în municipiul Baia Mare reşedinţă de judeţ. Marșul se va desfășura pe traseul: Cimitirul Reformat (str. Bernard Shaw) – statuia Lendvay (Parcul Regina Maria) – Casa Teleki (str. Minerilor) – Centrul Millennium – Cimitirul Romano Catolic (str. Horia).

 

Conform organizatorilor, de „Ziua Maghiarilor de Pretutindeni” comunităţile maghiare din Transilvania îi comemorează pe eroii din timpul Revoluţiei Ungare de la 1848-1849 – în 15 martie 1848 a izbucnit Revoluţia la Pesta (azi Budapesta), considerată ca unul dintre fundamentele identităţii naţionale a poporului maghiar.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here