CEAUŞESCU REDIVIVUS – Cultul personalităţii: Gabriel Zetea, ca un veritabil succesor al lui Stalin, l-a devansat chiar şi pe Cătălin Cherecheş

2
1255
Gabriel Zetea - Cel mai iubit fiu al Consiliului Județean

EGOLATRIE. Ceauşescu era în tot şi-n toate – ca un demn continuator al lui Stalin, cel în onoarea căruia venerarea excesivă a unui singur conducător aflat încă în viaţă a fost definită „cult al personalităţii”.

 

Trecând pe repede înainte de la comuniştii care conduceau regimurile totalitare şi care au ridicat cultul personalităţii la rang de „artă” dăunătoare şi ajungând în zilele noastre, primarul ales (şi acum suspendat) al Băii Mari, Cătălin Cherecheş, era considerat „egolatrul suprem al contemporaneităţii”. Era în toate ziarele (print şi online), pe toate posturile de televiziune, vorbea şi la radio, era şi pe panouri stradale.  Şi, mai ales, nimeni nu s-ar fi gândit că va putea reuşi cineva performanţa să-l egaleze. Cât despre întrecut… trebuie să fii nebun să-ţi imaginezi asta. Şi totuşi…

 

Blogul personal al lui Gabriel, Îngerul

 

Noul site al Consiliului Judeţean Maramureş este creat din bani publici şi este funcţional din 30 iulie 2014. Menirea acestui site este „de a asigura informarea cetăţenilor asupra activităţii Consiliului Judeţean Maramureş, respectând principiul transparenţei şi legalităţii” şi de „a promova judeţul Maramureş”. Până aici s-a înţeles? Adică n-avem dubii.

 

Din vara lui 2014 şi până în vara lui 2016, când preşedintele CJ Maramureş era „globe-trotter-ul” Zamfir Flore Ciceu, deci timp de doi ani, au fost postate 73 de pagini cu 365 de informaţii – bine, pe timpul lui Ciceu se postau la categoria „Comunicate” inclusiv concursurile, de aceea sunt atât de „cadenţate” ştirile, în regim de una la două zile, nu pentru că ar fi fost o activitate atât de febrilă. În fine, în doi ani şi 365 de ştiri (le-am numărat), Ciceu apare în 63 de poze. Mult, dar rezonabil comparativ cu ce a urmat după el.

 

După Ciceu, pe tronul de Înger judeţean s-a înscăunat Gabriel Zetea (care e şi preşedintele PSD, fără legătură). În scurtul timp de când e preşedinte al CJ Maramureş (încă nu s-a-mplinit un an), pe site-ul oficial al instituţiei, care, repet, a fost plătit din bani publici, s-au postat 176 de ştiri. Adică jumătate din câte se postau în „era Ciceu”, ritmicitatea fiind însă similară. Numai că – puţină atenţie, vă rog – în cele 176 de ştiri sunt… 169 de fotografii cu Zetea sau în care apare în plan principal Zetea.

 

Ca pe „vremea lui Cherecheş”, când totul se întâmpla „din dispoziţia primarului” (până şi panseluţele creşteau din dispoziţia sa), judeţul respiră, trăieşte şi moare văzându-l pe Zetea oriunde întoarce capul. Zetea cu clop, cu cuşmă şi gubă, cu cojoc cu ciucurei, cu rugby-iştii, cu Moş Crăciun, cu copiii, cu popii, cu oficiali, cu scriitori, cu surzii, cu ăia de la Drumuri şi Poduri, cu foştii deţinuţi politici, cu văduve, cu tinere, cu elevi, la festivalul gulaşului, scriind în cărţi de condoleanţe, dând gogoşi fetiţelor, cu veteranii de război, alocând bani (nu ai lui!) pentru rechizite şcolare… Până şi la învestirea prefectului, singura poză în care apare cineva în prim-plan e cu… Gabriel Zetea (cine a zis „prefectul” nu cunoaşte dimensiunea reală a cultului personalităţii).

 

 

 

 

Oriunde, oricum şi oricând: Gabriel Zetea. Tânăr, surâzător, patriarhal… Intrați pe site și priviţi cum e ilustrată o ştire cu o şedinţă prezidată de Ciceu (o singură poză, de la distanţă, cu toată sala de consiliu) şi cum e ilustrată una prezidată de Zetea. Am mai remarcat ceva: vicepreşedinţii, de exemplu – Doru Dăncuş şi Lucian Morar -, nu apar în mai mult de 30 de poze (împreună!). Fac o cruce mare acum, Dumnezeule!

 

 

 

 

Ce-i de făcut

 

Pentru că totul se întâmplă „la propunerea lui Gabriel Zetea”, propun următoarele:

 

a) Serviciul Relaţii Publice şi Promovarea Județului (care-i scrie comunicatele despre el) să-şi schimbe denumirea în Serviciul de Promovare a Preşedintelui;

b) Acest serviciu să fie plătit exclusiv din indemnizaţia lui Zetea;

c) Postările să fie făcute pe blogul personal al lui Gabriel Zetea;

d) Zilele Maramureşului să se numească de acum încolo Zilele lui Zetea;

e) Toate postările gratuite (că-mparte Zetea gogoşi fetiţelor nu ne interesează – să-mpartă pe blogul lui, pe site-ul CJ, încalcă regulamentul), care nu se referă la promovarea judeţului sau la activitatea CJ (atenţie!, nu a preşedintelui CJ) să fie şterse de pe site-ul CJ Maramureş.

f) Ideal ar fi ca tânărul preşedinte Zetea să facă un duş rece şi să-şi revizuiască modul în care-şi potoleşte setea electorală.

 

M-am uitat pe site-ul CJ Teleorman, acolo unde a fost inventat cultul personalităţii faza post-decembristă. Există o singură poză cu preşedintele, la Conducere – logic. Pe site-ul CJ Cluj, idem… Nici Stalin, dacă era inventat internetul, nu cred că ducea egolatria până la nivelul la care a dus-o Zetea.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Am fost şi sunt un critic aspru al prostiei, al nesimțirii şi mai ales al tiraniei, al dictaturii pre şi post-decembriste…la fel ca dumneavoastră, domnule Vischi. După 27 de ani de pseudo democrație Iliesciană am constatat că România nu are şanse de aliniere la standardele europene. României i s-au tăiat aripile imediat după perioada regalității (începând din 6 martie ’45 şi până în 30 decembrie ’47), iar când au început să-i apară ”cioturi de aripi democratice”, acestea au fost chiuretate sistematic precum în ’87 -la Braşov, în ’89 -la instalarea neocomunismului, în ”marțea neagră” şi culminând cu revenirea copiilor comunismului în 2016 călare pe Ordonanța 13. Astfel, constat că această țărişoară cu acest popor umil nu are şi nu cred că va avea şanse vreodată la o democrație sănătoasă cu astfel de conducători zămisliți dintr-o doctrină Stalinisto-Ceauşisto-Iliesciană. Eu, cunoscând istoria pot privi spre viitor şi vă recomand şi dumneavoastră ceva: ”ciocu mic şi…gel de buze”! Altfel riscăm să pățim ca Radu Gyr, care spunea: ”Cu pumnii strânşi, tăcem din gură…”, riscăm să intrăm pe locurile corupților care vor fi scoşi din temnițe în curând. Bătrânii din Suciu de Sus, oropsiți de comunism şi de regimul psd mi-au spus ceva: ”coptile, trebe a țâne cu cel ce-ți toarnă lapte pe coajă şi veci nu te pune în contra vântului!”. Săracii, doar ei cunosc adevărata răutate a comuniştilor, doar ei ştiu cum poți fi torturat şi închis pentru o opinie, pentru o vorbă împotriva regimului sau a ”tătucului”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here