CIORBA REÎNCĂLZITĂ – La 13 ani de la excluderea din PSD, Mircea Dolha revine în partidul social-democrat și i se livrează conducerea PSD Baia Mare

7
2672
Mircea Dolha

REVENIRE POLITICĂ. Fostul viceprimar  al municipiului Baia Mare din perioada 2008-2010 (și chiar primar interimar pentru o scurtă perioadă, martie-mai 2010), Mircea Dolha (54 de ani) se reîntoarce în timp cu 13 ani, revenind la momentul 10 noiembrie 2010, când a fost exclus din PSD de conducerea județeană a social-democraților (controlată pe atunci de Mircea Ursache, puternic susținut de structura centrală).

 

Dolha a fost exclus din partidul social-democraților în urma unor conflicte la nivelul organizației locale – a organizat o ședință-puci a PSD Baia Mare, ulterior considerată nestatutară, în care i-a exclus pe Ursache – președintele PSD Maramureș, Călin Matei – vicepreşedinte PSD Maramureş şi Dumitru Matei – presedinte interimar al PSD Baia Mare. Anterior alegerilor interne din PSD Maramureș din 2010, Dolha era președinte al PSD Baia Mare.

 

După excluderea din PSD, Dolha s-a repliat repede. Inițial a urmat un refugiu la PER, apoi la UNPR-ul „generalului fără armată” Gabriel Oprea, iar la 30 aprilie 2012 a trecut strada în sediul PNL și a ajuns președinte PNL Baia Mare, apoi deputat liberal (2012-2016, postură din care a criticat și atacat violent PSD), iar din vara anului 2016 chiar președintele interimar PNL Maramureș, funcție pe care și-a păstrat-o, ca și cea de primar interimar, foarte puțin, doar până în martie 2017, când a demisionat (din funcție și din partid), după alegerile pierdute catastrofal, din care un singur candidat a ieșit bine: mama primarului Cherecheș, Viorica Cherecheș, aleasă ca deputat.

 

În periplul său prin cele 4 partide, Dolha a candidat de două ori și fără succes și la funcția de primar de Baia Mare (în 2008, de la PSD, împotriva lui Cristian Anghel și în 2011, ca independent, împotriva lui Cătălin Cherecheș). După plecarea din PNL s-a dedicat, susține el, afacerilor.

 

La doar 6 ani de la renunțarea „definitivă” la politică, Dolha și-a negociat revenirea în PSD cu președintele județean, deputatul Gabriel Valer Zetea, și cu influentul (în partid) deputat Gheorghe Șimon. Curând va fi anunțată/oficializată acestă revenire, dar, ca de obicei, 2mnews prezintă iminențele (când plouă știu toți să-și deschidă umbrelele, important este cel care anunță/prognozează ploaia, avertizându-i pe ceilalți să nu își uite umbrelele acasă).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

7 COMENTARII

  1. Mai rar un comentariu mai elevat ca a lui „o sete…”!
    Îmi permit sa adaug în consens o comparație. Cel puțin în MM, valabil pt toate așa-zisele partide, „atmosfera” este ca și în încăperile neaerisite în care, bineînțeles, p..e. Este de domeniul evidentei ca li se blochează și bruma de raționalitate și, dacă nu cer prea mult, etică atunci când cineva cu calitate dovedita intr-o cariera bine definita le propune, dacă nu „aer conditionat”, măcar o primenire prin schimbarea proporțiilor dintre oxigen și bioxid de carbon din aerul inspirat. Deși pare intuitiv, recunosc, nu am înțeles (inca) de ce indivizii (inclusiv cei in discutie) refuza cu atâta obstinație o hrănire mai corecta a neuronului. Lumea ar arata cu totul altfel când singurele surse de energie cerebrala, glucoza și oxigenul ar ajunge acolo „în parametri”!
    „Părerea mea”- vorba unui „clasic in viață”.

  2. Disperarea lui Setea tratează bucolic stabilirea unui candidat cu șanse minime de participare! in alegerile locale, câștigarea lor fiind oricum anulată de neputința de a fi lider și de greșelile trecutului său.După escapada cu fiorelia, îl iau fiorii groazei, și ajunge la ghicitul in palma cârnățarului expirat care i-a prezis ca va fi pe cai mari.Mama omida știe a prezice, dar făr de plămadă, cârnațul expandat(gonflat) nu are creștere.Se vede o politică de ipochimen mărunt, fără legătura cu ideologia de partid și viziunea unui lider prolific, asta-i politica de moment a vilegiaturistilor.Recomand schimbarea de strategie a Mamei Omida cu vindecătoarea baby Calem, poate-poate!Vom asista meticulos la agonia figurilor vremelnice de aci înainte.

  3. S-a întors „acasă” și acest „domn” ce vă mirați, să ne învețe beneficiile consumului de slănină de porc mangalița și să facă voia serviciilor în zonă, așa se aleg oamenii de conducere în țara asta coruptă până-n măduvă, oameni cât mai pătați și corupți cu putință, ca să poată fi controlați cât mai ușor, lipsiți de coloana vertebrală. Tot ce afișează acești oameni e doar de fațadă, o spoiala ieftină.

  4. N-o să uit niciodată când Dolha purta o discuție cu cineva în fața sediului PNL, pe bulevardul București, în care îi explica acelui individ cum să rezolve „să vină un băiat”, contra cost, care să depună o mărturie mincinoasă într-un dosar penal în care individul era cercetat.

  5. „Poponeț” de Maramu’. A fost și el cineva pe vremea când avea maică-sa carmangeriile. A frecat menta în ultimii ani, tot pe banii de la ai săi. Posibil să dorească să-și schimbe întreținătorii, din ai lui în băimăreni. Probabil țintește la primărie. Dacă nu primar, măcar vre-o sinecură pe-acolo: vice, consilier local, consilier personal, purtător de mapă, …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here