CINEMA – Filmul de deschidere al TIFF 2021, proiectat simultan și în Sighetu Marmației și Borșa: comedia spaniolă multi-premiată “Dineu cu vecinii de sus”

0
344

FILM – TIFF 2021. Vineri, 23 iulie 2021, de la ora 20.00, cinefilii maramureșeni din municipiul Sighetu Marmației și orașul Borșa se vor bucura de o premieră: filmul care deschide oficial Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) la Cluj-Napoca, comedia spaniolă multi-premiată “Dineu cu vecinii de sus” (regia: Cesc Gay, 2020), va fi proiectat simultan și în cinematografele din cele două localități maramureșene.

 

În Borșa, filmul va rula la Cinema Borșa 3D (un bilet costă 12 lei și se poate achiziționa de la casieria cinematografului), iar în Sighetu Marmației filmul va rula la Cinema Mara (un bilet costă 16 lei și se poate achiziționa de la casieria cinematografului). Organizatorii au anunțat că evenimentul va avea loc cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță necesare în contextul actual, iar masca de protecție este obligatorie pe durata proiecției.

 

Filmul este o comedie savuroasă în care două cupluri vecine explorează complexitatea relațiilor moderne și îi are în centru pe Julio şi Ana, care sunt împreună de mai bine de 15 ani. Cei doi abia dacă se mai privesc, iar certurile au devenit o constantă în relaţia lor. Într-o seară, Ana i-a invitat la cină pe vecinii de sus. Sunt puţin mai tineri, iar gemetele frecvente ce se aud din apartamentul lor au devenit o sursă de tensiune pentru Julio și Ana. Și ce nu știu gazdele este că această cină se va transforma pe neaşteptate într-un tsunami al emoţiilor.

 

Filmul a fost nominalizat la cinci premii Goya și are pe afiș vedete spaniole precum Javier Cámara (Hable con ella, La mala educación, de Pedro Almodóvar, serialele The Young Pope și Narcos) și Belén Cuesta (La casa de papel, Parking).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here