SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Programul din weekend al spectacolelor din Baia Mare

0
309
„Descompus”, scenă din spectacol

TEATRU. Teatrul Municipal Baia Mare a anunțat programul spectacolelor programate în acest weekend (12-13 februarie 2022). Astfel, sâmbătă, 12 februarie, de la orele 10.00 și 11.30, în sala Teatrului de Păpuși din Baia Mare este programat spectacolul pentru copii „Rățușca cea urâtă”, după Hans Christian Andersen, în regia lui Radu Dinulescu și scenografia lui Mihai Vălu. Spectacolul durează 45 minute și prețul unui bilet este 7 lei.

 

În distribuție, Liliana Voș, Camelia Blidar Strat, Carmen Bulancea, Ruxandra Lăzărescu, Irina Oțoiu, Iulian Bulancea și Vlad Crișan. Într-un decor captivant, amintind de stampele japoneze, povestea lui Hans Christian Andersen este transpusă scenic cu mult umor, căldură și un ton moralizator.

 

Dacă te naști într-o familie de rațe, ce pasăre ești? E întrebarea la care încearcă să răspundă povestea noastră. Clocit de o rață, un ou de lebădă devine faimos. Din coaja lui iese la lumină o rățușcă urâtă, ar spune păsările de curte. Respins, bobocul de rață pleacă în lumea largă.

 

Sâmbătă, „Descompus

 

În Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare, sâmbătă, 12 februarie, de la ora 19.00, se va juca spectacolul „Descompus”, după texte de Matei Vișniec, în regia George Olar și scenografia lui Mihai Vălu. Spectacolul durează 90 minute, iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei).

 

În distribuție, actorii Andrei Han, Alex Macavei, Mircea Gligor, Larisa Miskolczi, Rodica Pașca, Inna Andriuca, Mădălina Pop, Loredana Maghear.

 

De astăzi, Biblioteca umană s-a mutat în orașul nostru. Se mișcă, respiră, trăiește și atrage oameni-cărți, într-un amplu proces de purificare. Odată cu ea, spălătorii de creiere creează spații alveolare și își racolează adepți. Un spectacol despre uman și dezumanizare, despre noi, aici și acum, un spectacol din categoria atât de rară a Teatrului de Avertisment. Nu de divertisment.

 

Duminică, Nevrozele sexuale ale părinților noștri

 

Duminică, 13 februarie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal Baia Mare este programat spectacolul „Nevrozele sexuale ale părinților noștri”, de Lukas Bärfuss, regia Tudor Dreve. Spectacolul durează 80 minute, iar prețul unui bilet este 20 lei (preț redus: 10 lei). În distribuție, actorii Denisa Blag, Sanda Savolszky, Ioan Costin și Dragoș Călin. „Mama Dorei decide să îi sisteze medicația fetei cu tulburări de comportament. Cunoașterea de sine începe odată cu trezirea sexualității pentru tânăra Dora. Din acest moment, impulsurile vor răbufni cu intensitate în psihicul ei necenzurat. Dora își va trăi viața condusă de senzații.”

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here