CAMPIONII RĂMÂN CAMPIONI – CSM Ştiinţa Baia Mare a câștigat al 8-lea titlu de campioană națională, după finala disputată cu Steaua, la București

0
517

PERFORMANȚĂ. Pe Stadionul Naţional ”Arcul de Triumf” din București, în finala SuperLigii la rugby (prima divizie valorică), CSM Ştiinţa Baia Mare a învins, cu 11-3 (11-3), CSA Steaua Bucureşti și a câştigat un nou titlu de campioană a României, al 8-lea din istoria clubului și al 3-lea consecutiv.

 

Antrenorul Eugen Apjok a început meciul, disputat fără spectatori, cu următorul 15: Popoaia, Bucur, Tomane, Feliuai, Taliauli, Kisting, Bocăneț, Pristaviță, Cojocaru (cpt.), Dugladze, Dardulidze, Iancu, Roșu, Alexe, Kalmakhelidze. Deși Steaua a deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă de la circa 35 de metri prin fostul component al echipei băimărene, jucătorul de origine fijiană Ratu Taniela Maravunawasawasa, Știința a dominat tactic partida, preluând conducerea începând din min. 14, după eseul (netransformat) al namibianului Helarius Axasman Kisting, cel care avea să fie desemnat Omul Finalei.

 

În min. 24 același Kisting transformă o lovitură de pedeapsă de la 25 de metri și duce scorul la 8-3, iar după alte 10 minute transformă o nouă lovitură de pedeapsă și stabiliește scorul nu doar al primei reprize, ci și a partidei: 11-3. Mai puțin obișnuit, repriza a doua a fost una fără reușite pe tabela de marcaj, extrem de tacticizată, în care pe final băimărenii au apărat, cu brio, rezultatul care le-a adus un nou titlu de campioană națională, al 8-lea, după cele din anii 1990, 2009, 2010, 2011, 2014, 2019 și 2020.

 

În ediţia din acest an a SuperLigii CEC Bank la rugby, CS Dinamo Bucureşti a obţinut medaliile de bronz (locul 3) după ce a învins în finala mică CS SCM Timişoara cu 16-11 (6-11), pe locul 5 s-a clasat CS U Cluj, care a învins, pe teren propriu, pe ACS Tomitanii Constanţa (locul 6), cu 36-25 (20-7).

 

Știința Baia Mare este de 3 ani consecutivi (din 2019) campioana României la rugby și în acest an ar putea face pentru a 4-a oară în istoria clubului eventul (câștigarea primelor două competiții majore din rugby-ul românesc, campionatul și Cupa României), dacă va câştiga finala Cupa României cu CS SCM Timişoara – băimărenii au câștigat de 6 ori Cupa României (în anii 1980, 1990, 1999, 2010, 2012, 2020).

 

 

* Foto: @ Răzvan Păsărică / Sport Pictures via FRR

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here