VICTORIE MUNCITĂ – Băimărencele de la Minaur înving în deplasare HC Zalău și urcă pe locul 6 în Liga națională

0
293

HANDBAL FEMININ. În etapa a 5-a a Ligii naționale, la Zalău, CS Minaur Baia Mare a învins, cu 23-26 (10-14), HC Zalău, o echipă valoroasă dar care resimte lipsa de pe bancă a antrenorului principal, Gheorghe Tadici, suspendat. O precizare și pentru fanii echipei Minaur și pentru comparații cu modul/strategia cluburilor din prima ligă: un bilet a costat 10 lei.

 

Un meci în care băimărencele, care deși nu au avut un început pozitiv în campionat și încă au absențe notabile în lot (Lavko, Pandzic, De Souza), au reușit să câștige clar pe un teren unde obținerea victoriei e un obiectiv dificil de îndeplinit pentru orice adversară din Liga națională, în pofida formei foarte bune arătate de portarul gazdelor, experimentata Paula Teodorescu (37 de ani, a reușit 10 parade salvatoare).

 

După un început mai bun de partidă, în care au marcat de două ori, prin Lazic și Mouna Jlezi, sălăjencele n-au mai reușit să marcheze timp de 7 minute, băimărencele (Severin, Laslo, Tănăsie și Burlachenko – ultima 3 goluri) ducând scorul pentru prima dată la o diferență de 4 goluri în favoarea lor (min. 10, 2-6), o diferență pe care au păstrat-o și la finalul reprizei (10-14) și după primele 7 minute din cea de-a doua repriză (min. 37, 13-17).

 

Apoi, gazdele reușesc o revenire catagorică și ajung să preia conducerea pe tabela de marcaj cu 13 minute înainte de final (20-18), dar, ca într-un meci de box în care sportivii ignoră garda, băimărencele înscriu de 5 ori consecutiv (Tănăsie – 2, Burlachenko – 3), apărarea Minaurului își face treaba bine (ucraineanca Elena Utkina a avut 6 parade salvatoare, iar Cristina Enache, 5), și scorul ajunge la 20-23.

 

Zălăuancele încearcă să domine finalul și în ultimele 5 minute se intră cu un avantaj minim: 22-23. Dar finalul aparține lui Laslo, cu o triplă întreruptă doar de golul din 7 metri al lui Toth, și meciul se încheie cu victorie și clasica horă a bucuriei – HC Zalău – CS Minaur Baia Mare: 23-26 (10-14). Pentru băimărence, antrenate de Raul Fotonea, au marcat: Burlachenko și Laslo (câte 7 goluri), Tănasie (6 goluri), Popa și Fujita (câte 2 goluri) și portarul Utkina și Severin (1 gol). De la învinse s-au remarcat Popescu (7 goluri), Mouna și Toth (câte 4 goluri).

 

În urma victoriei, Minaur a urcat pe locul 6 și etapa viitoare, în 23 octombrie va juca pe teren propriu cu SCM Craiova, echipă clasată pe locul 7 și care în această etapă a fost învinsă în deplasare de SCM Gloria Buzău (locul 2), cu 29-25.

 

* Foto: @Sportul Sălăjean

 

Andrei TUDODRAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here