SET LA ZERO – Fotbal Comuna Recea a spulberat CSM Reșița: un “bagle” în fotbal, care ar trebui să poarte denumirea “dublu forfait” (cronică de meci)

0
1195

FOTBAL – LIGA A II-A. Reprezentanta Maramureșului în Liga a II-a, ACS Fotbal Comuna Recea, a învins sâmbătă, 20 martie 2021, pe teren propriu, CSM Reșița, cu 6-0 (2-0), într-un meci care a contat pentru etapa a 20-a, conservându-și locul 13 în clasament (din cele 20 de echipe care mai activează în al doilea eșalon valoric). Înaintea partidei, cele două echipe se aflau la egalitate de puncte, 19, fiind despărțite în clasament de golaveraj (-6 Recea, -8 Reșița).

 

Antrenorul maramureșenilor, Florin Fabian, a început meciul condus la centru de Kovacs Szabolcs din Carei cu următorul 11: Răilean – Mendoza, Oiță, Burdeț, Ispas – Fica, Akhmatov Rassambek, Micaș (căp.), Văsălie – Mărieș – Coman.

 

Cei din Recea, care au cooptat recent un nou sponsor (un magazin online de telefoane mobile dual sim, care se autorecomandă lider pe piața națională – controlat de Cristian Szentlászlói) pentru a rezolva în parte problemele financiare, au reușit o deschidere de scor rapidă, în minutul 2 fundașul Alin Burdeț concretizând cu o lovitură de cap, sub transversală, centrarea lui Fica din primul corner al partidei.

 

Reșițenii, antrenați de Alin Minteuan (fostul jucător de Liga Națională al Rapid, Gloria Bistrița și CFR Cluj a fost numit antrenor principal la Reșița în noiembrie 2020), au încercat o revenire la fel de rapidă, în minutul 6 micuțul mijlocaș Nini Popescu (transferat în toamna anului trecut de la FC Argeș Pitești) reușește la doar 1,65 m înălțime să reia cu capul periculos din centrul careului lui Răilean, deși era înconjurat de mai mulți jucători – balonul a lovit transversala și a ricoșat peste poartă.

 

De această dată s-a împlinit zicala microbiștilor (“În fotbal ocaziile se răzbună”) și cei care au înscris au fost tot gazdele, roș-albii distanțându-se pe tabela de marcaj în minutul 36, când vârful Marius Coman l-a învins pentru a doua oară pe Cobrea, după o pătrundere în careu venită în urma unei faze „în trei”, la care au mai contribuit Văsălie și Mărieș, ultimul din postură de pasator decisiv. 2-0 a fost și scorul la pauză, gazdele conducând meritat după o repriză pe care au dominat-o și pentru că oaspeții au jucat sub nivelul Ligii a II-a.

 

În cea de-a doua repriză, gazdele au continuat să atace și în minutul 53, imediat după o ratare uriașă a reșițenilor (din poziție centrală și la circa 12 metri, șut peste poarta lui Răilean), Recea reușește primul gol al reprizei, prin Coman, care se distrează în careu cu trei apărători ai oaspeților și înscrie relaxat pe lângă Cobrea, desprinzându-se la scor de forfait: 3-0.

 

Terenul a fost prost (este de nivelul Ligii a IV-a, deși în al patrulea eșalon valoric sunt și echipe care au gazon mai bun), dar nu atât de prost ca de obicei, arătându-și capacitățile în repriza a doua, când brazdele agricole au început să cedeze, dar poate mai slabă decât calitatea terenului a fost prestația reșițenilor, în multe situații dominați clar de maramureșeni, care și-au permis destule individualități și chiar au părut că în multe situații nu forțează. Când ai jucător care dă cu capul din centrul careului mare și mingea iese afară după linia de 16 metri, nu poți emite pretenții nici măcar la nivelul Ligii a III-a.

 

Pe fondul acestor pseudo-ocazii ale oaspeților (e suficient să spunem că portarul de la Recea a fost la final jucătorul cu echipamentul cel mai curat, nefiind deloc pus la încercare), au înscris tot gazdele, în minutul 62, după un atac clasic pe partea dreaptă, acolo unde maramureșenii au simțit că e o pâine de mâncat, marcatorul fiind Alexandru Mărieș, care a marcat cu latul din careul de 6 metri, ca-n curtea școlii, după o pasă pe jos de la vârful Coman, cel care a avut cel puțin o viteză în plus față de fundașii lui CSM Reșița (și care a fost dacă nu cel mai bun, printre cei mai buni de pe teren).

 

În mintul 82, maramureșenii ies din propriul careu și cu patru pase ajung în careul oaspeților, Fica șutând din poziție centrală, de la 14 metri și cu adversar în față, în bara de la vinclul porții lui Cobrea, rămas țintuit pe linia porții și privind, ca și ceilalți spectatori, spre mingea care, de acea dată, n-a mai intrat în poartă. A intrat însă câteva secunde mai târziu, când căpitanul Micaș a interceptat balonul respins în disperare și fără niciun orizont de fundașul dreapta și a șutat direct în vinclu, de la 22 de metri. 5-0, fără comentarii.

 

În mintul 90 consemnăm primele două parade a lui Răileanu, prima la un șut de la 18 metri, a doua la centrarea imediat următoare (pentru spectatori), însă cel mai important este să consemnăm golul lui Paul Batin, care a înscris după ce a trecut din nou pe lângă fundașii centrali (și să consemnăm că de această dată maramureșenii au ajuns în careul oaspeților din două pase, ca la antrenament).

 

Așa s-a scris istoria acestui joc, Fotbal Comuna Recea – CSM Reșița 6-0 (2-0), goluri Burdeț (min. 2), Coman (min. 36 și 53), Mărieș (min. 62), Micaș (min. 82) și Batin (min. 90). În tenis de câmp, un set câștigat la 0 (6-0) se numește bagel. În fotbal, mă gândesc că ar trebui să poarte denumirea “dublu forfait” (de două ori scor de neprezentare). În urma victoriei, Recea rămâne pe locul 13, cu 22 de puncte și golaveraj 29-29 (0) și se pregătește de etapa 21, în 27 martie urmând să întâlnească în deplasare AFC Ripensia Timișoara (locul 15 cu 21 de puncte).

 

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here